Παρέλυσε το Βέλγιο με τη γενική απεργία

Picture 0 for Παρέλυσε το Βέλγιο με τη γενική απεργία

Υψηλά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στη γενική απεργία που προκήρυξαν οι τρεις κεντρικές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες εργαζομένων στο Βέλγιο (ABVV, ACV, ACLVB) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση ντι Ρούπο και ειδικότερα για τα σχέδια αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης όπως και της επιβολής μέτρων με στόχο την εξοικονόμηση 11,3 δισ. ευρώ.

Με βάση τα όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης απέργησαν οι εργαζόμενοι σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες, υπήρξαν πολλές ακυρώσεις πτήσεων, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά, η παραγωγή στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών Audi και Volvo σταμάτησε και τα νοσοκομεία, όπως και τα μέσα ενημέρωσης λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.
Πρόκειται για την πρώτη γενική απεργία που πραγματοποιείται στην χώρα με κοινή πρωτοβουλία των συνδικάτων, μετά το 1993. Ενδεικτικό του ευρύτερου αντίκτυπου που έχει η πρωτοβουλία αυτή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι και το ότι αποτελεί κύριο θέμα όλων των σημερινών εφημερίδων, οι οποίες καλύπτουν με πολυσέλιδα ρεπορτάζ και αναλύσεις τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της εφημερίδας De Standaard, η σημερινή απεργία αναμένεται να στοιχίσει 200 εκατ. ευρώ στον βελγικό κρατικό ταμείο, ποσό που αναλογεί σε 45 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …