Spanair: Λουκέτο με χιλιάδες επιβάτες και εργαζόμενους εκτεθειμένους

Λουκέτο έβαλε η τέταρτη σε μέγεθος, η ισπανική αεροπορική εταιρεία Spanair λόγω μεγάλων ζημιών και τεράστιων χρεών. Η δυσμενής εξέλιξη αφήνει εκτεθειμένους περισσότερους από 20.000 επιβάτες σε Ευρώπη και Αφρική, περιοχές στις οποίες πραγματοποιούσε πτήσεις η ισπανικής εταιρεία.

Ο όμιλος, που εδρεύει στη Βαρκελώνη, ακύρωσε ξαφνικά κάπου 200 πτήσεις, ενώ νομικά κινείται εναντίον της η ισπανική κυβέρνηση, με πρόστιμο που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 9 εκ. ευρώ. Σημειώνεται πάντως ότι

η Spanair το 2011 είχε λειτουργικές ζημιές 115 εκ. ευρώ.

Μάλιστα η εταιρεία έχει λάβει οικονομικές ενέσεις, διάσωσης υψους 150 εκ. ευρώ από την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, αλλά η ισπανική κυβέρνηση αρνήθηκε την Παρασκευή να διαθέσει περισσότερα κονδύλια για να την κρατήσει σε λειτουργία. Εξάλλου, από την κατάρρευση της Spanair εκτιμάται ότι θα βρεθούν δίχως εργασία περίπου 4.000 εργαζόμενοι στον αερομεταφορέα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …