Κύπρος: Σε ιστορικά υψηλά η ανεργία

Για πρώτη φορά, η ανεργία στην Κύπρο έφθασε, τον Δεκέμβριο του 2011, στο 9,3% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, κλείνοντας το χειρότερο έτος στην αγορά εργασίας από το 1974. Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, τον Δεκέμβριο του 2011 το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 9,3%, έναντι 9% το Νοέμβριο και 6,1% τον Δεκέμβριο του 2010.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας αντιμετωπίζουν οι νέοι, αφού ακόμα και αυτοί με υψηλό μορφωτικό επίπεδο αδυνατούν να βρουν οποιαδήποτε εργασία. Το ποσοστό των νέων ανέργων, κάτω των 25 ετών, ανήλθε στο 25,8%. Τον ίδιο μήνα, το ποσοστό των ανέργων γυναικών στην Κύπρο ανήλθε στο 9,1%, από 8,8% το Νοέμβριο, ενώ των ανδρών στο 9,5%, από 9,2%.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …