ΚΥΠΡΟΣ: Χωριστές συναντήσεις Υπ. Συγκοινωνιών - εταιρειών για εξεύρεση χρυσής τομής

Χωριστές συναντήσεις με τις ηγεσίες των εταιρειών δημόσιων συγκοινωνιών θα έχει σήμερα και αύριο ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η μεταξύ τους διαφορά.
Οι εργαζόμενοι και των έξι εταιρειών δημόσιων συγκοινωνιών παγκύπρια έχουν κατέλθει από τις 5 το πρωί σε επ’ αόριστον απεργία, αντιδρώντας στη μη καταβολή του μισθού τους για το μήνα Ιανουάριο, λόγω έλλειψης ρευστότητας από πλευράς των Οργανισμών Δημοσίων Μεταφορών.
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Ευθύμιος Φλουρέντζου, δήλωσε πως το ποσό των 4 εκατομμυρίων, που

δόθηκε χθες ήταν υπεραρκετό, χαρακτηρίζοντας την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομη.
Το ποσό δεν είναι ικανοποιητικό δηλώνουν οι εταιρείες.

Οι συναντήσεις..
Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Συγκοινωνιών θα γίνει με τα Λεωφορεία Λάρνακας, Ζήνωνας, στις 12:15 σήμερα και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον ΟΣΕΑ (Αμμοχώστου) στις 14:00, ενώ με τον ΟΣΕΛ (Λευκωσία) η συνάντηση τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 18:00.
Αύριο ο κ. Φλουρέντζου θα έχει συναντήσεις με την ΕΜΕΛ (Λεμεσού) και την ΟΣΥΠΑ (Πάφου).
Άδειες οι τάξεις των σχολείων
Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία κυρίως των μαθητών, που καθημερινά διακινούνται με τα λεωφορεία. Μειωμένος είναι ο αριθμός των μαθητών που προσήλθαν σήμερα στα σχολεία, ενώ το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στα σχολεία της υπαίθρου.
Το SigmaLive επικοινώνησε με τη Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης, Ζήνα Πουλλή, η οποία μας ανέφερε ότι υπάρχουν τάξεις, οι οποίες θα κάνουν σήμερα μάθημα με έναν ή δύο μαθητές. Μας έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το σχολείο στο Όμοδος, στο οποίο προσήλθαν μόνο τέσσερις από τους συνολικά 50 μαθητές που φοιτούν εκεί.
Σημείωσε παράλληλα πως, όπου υπάρχουν λιγότεροι μαθητές, οι δάσκαλοι δεν θα προχωρήσουν σε νέα παράδοση αλλά θα εστιάσουν στην εξατομικευμένη διδασκαλία.
Όπως μας είπε η κα Πουλλή, οι μαθητές δε θα θυματοποιηθούν, καθώς όπου διαπιστωθεί ότι η μη προσέλευση οφείλεται στην απεργία, δε θα μπουν απουσίες.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …