Απολύσεων συνέχεια στη Φίλκεραμ-Τζόνσον

Του Θεόφιλου Σιχλετίδη
Αυτή η απόφαση και οι απολύσεις των 220 εναπομεινάντων εργαζομένων κλείνουν έναν κύκλο 50 χρόνων λειτουργίας (ιδρύθηκε το 1962) μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης -και από τις πιο γνωστές ελληνικές εταιρείες στον χώρο των κεραμικών πλακιδίων.
Σε χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων της Φίλκεραμ-Τζόνσον τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι, μετά από δώδεκα μήνες κινητοποιήσεων, συνεχίζουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά και βρίσκονται σε επαγρύπνηση, μέχρι να πάρουν το σύνολο των αποζημιώσεών τους και δέκα μήνες δεδουλευμένων μισθών.
Η διοίκηση της εταιρείας κατάθεσε στις 13 Ιουλίου αίτηση για πτώχευση, η οποία εκδικάστηκε την 1η Σεπτεμβρίου. Από τον Μάρτιο του 2011, η διοίκηση της εταιρείας είχε ανακοινώσει τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας, καθώς οι συνθήκες στην αγορά ήταν δυσχερείς και η επιχείρηση είχε προβλήματα με την εξασφάλιση τραπεζικών δανείων.
Το πρώτο μεγάλο κύμα απολύσεων στη Φίλκεραμ-Τζόνσον πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του 2009, όταν 140 εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους. Εδώ και καιρό υπάρχει έντονη φημολογία για την αξιοποίηση του οικοπέδου της επιχείρησης, μιας έκτασης που θεωρείται «φιλέτο» στο όρια των δήμων Πυλαίας και Θέρμης.
Πηγή: Μακεδονία
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …