Πλήγμα στη στεγαστική πολιτική, καταγγέλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΟΕΚ

Πλήγμα στη στεγαστική πολιτική, καταγγέλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΟΕΚ, επισημαίνοντας τη παράνομη αναστολή προγραμμάτων αλλά και το χρέος 2,2 δισ. του ΙΚΑ. Αντίθετος στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζεται, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν στο σύνολό τους τα χρήματα που προορίζονται για την στεγαστική πολιτική συνεχίζεται:

* η παράνομη αναστολή των προγραμμάτων (μείωση 95% των δανείων την τελευταία διετία),
* οι καθυστερήσεις στη δημοπράτηση οικισμών και
* η συρρίκνωση της επιδότησης ενοικίου (μείωση 67% - 80 χιλιάδες λιγότερες οικογένειες).

Το χρέος του ΙΚΑ προς τον ΟΕΚ λόγω της παράνομης παρακράτησης φθάνει τα 2,2 δισ. ευρώ ενώ και σήμερα αποδίδεται μόνο μέρος των πραγματικών εισπράξεων.
Τονίζεται επίσης, ότι με

την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση του εισοδήματος τα δύο (2) και πλέον εκατομμύρια εργαζομένων-δικαιούχων του ΟΕΚ αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στον τομέα της στέγασης.

Η άνοδος του κόστους απόκτησης και διατήρησης κατοικίας σε συνδυασμό με τα καθυστερούμενα δάνεια και την δραματική αύξηση του αριθμού των εξώσεων έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., ο αυξανόμενος αριθμός άστεγων οικογενειών αντιμετωπίζεται μόνο με αύξηση των πόρων για την στεγαστική πολιτική.

Ο ΟΕΚ και η χώρα οφείλει να ακολουθήσει το δρόμο στης συστηματικής ανάπτυξης με το σημαντικό κοινωνικό έργο του ΟΕΚ που έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της χώρας αλλά και με βοηθητικές δράσεις αυτό-βιωσιμότητας όπως η διαχείριση ιδιόκτητων κατοικιών και η ευρείας κλίμακας εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οικισμούς και οικοπεδικές εκτάσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η απάντηση της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΟΕΚ, βρίσκεται στην κατεύθυνση της ύφεσης αφού επιλέγει την απαξίωση της στεγαστικής πολιτικής μέσω της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της «ενοποίησης» με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).

Με δεδομένη την υφιστάμενη μείωση του προσωπικού κατά 30%, το γεγονός ότι η λειτουργία των οργανισμών δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και τη μη ύπαρξη ωφέλειας - μελέτης σκοπιμότητας, τα κυβερνητικά σχέδια εξυπηρετούν την υφαρπαγή του κοινωνικού πόρου.

Ο στόχος απαξίωσης επιτυγχάνεται και στο Διοικητικό επίπεδο, ο ΟΕΚ διαθέτει πλέον Πρόεδρο «μερικής απασχόλησης» αφού από τις 1.1.2012 η νυν Πρόεδρος Δ.Σ. έχει διοριστεί και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ καταγγέλλουν την κυβέρνηση και εκφράζουν την αντίθεση τους στην προωθούμενη ενοποίηση και στην συμμετοχή του Οργανισμού σε οποιαδήποτε μελλοντική μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Καλούμε τους κοινωνικούς εταίρους, τα σωματεία και τους εργαζόμενους της χώρας, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, σε κοινές δράσεις προστασίας - ανάπτυξης της στεγαστικής πολιτικής και ανάδειξης του ΟΕΚ σε πυλώνα παροχής στέγης της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …