Εργατικό Κέντρο Χίου: σε διάλυση η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη των Ταμείων

Μέσω του ΕΟΠΥΥ οδηγείται σε διάλυση η Α’ βάθμια περίθαλψη που μέχρι τώρα παρείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τονίζει το Εργατικό Κέντρο Χίου σε έγγραφό του προς τους Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Αναφέρει δε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το Μικροβιολογικό εργαστήριο του ΙΚΑ Χίου είναι ένα βήμα πριν τη διακοπή των εργασιών του εξαιτίας λήψης αποθεμάτων από την ώρα που έκλεισε η εταιρεία η οποία και τα προμήθευε.
Αναλυτικά αναφέρεται:
 Κύριε Υπουργέ,
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενιαίου φορέα υγείας, ο οποίος όμως θα αναβαθμίσει τις παροχές υγείας και

η εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί θα δοθεί μέσα από τις ποιοτικές υπηρεσίες του στους ασφαλισμένους. Το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου στις 25 Ιανουαρίου 2012, επισκέφθηκε το Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, τον Προϊστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ και το Σύλλογο Εργαζομένων και διαπίστωσε την ανοργανωσιά και την κακολειτουργία του ΕΟΠΥΥ που οδηγούν στην ταλαιπωρία του ασφαλισμένου, ο οποίος πέραν όλων των άλλων (ανεργία, περικοπές, χαράτσια κτλ.) σπρώχνεται στην ιδιωτική υγεία.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου καταγγέλλει την πολιτική, η οποία μέσω του ΕΟΠΥΥ οδηγεί στη διάλυση της Α’βάθμιας περίθαλψης, που μέχρι τώρα παρείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία και για την οποία οι εργαζόμενοι έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές. Η πολιτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα υγείας, πληρώνοντας από την τσέπη τους τις υγειονομικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους παρέχουν δωρεάν τα ταμεία τους.
Τέλος, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία που προμηθεύει αντιδραστήρια και ανταλλακτικά για το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΙΚΑ, διέκοψε την παραγωγή τους και με τη λήξη των αποθεμάτων ή από μια τυχαία βλάβη, το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΙΚΑ θα σταματήσει τελείως τη λειτουργία του. Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη να λυθεί άμεσα το πρόβλημα προτού αφήσουμε το ΙΚΑ χωρίς μικροβιολογικό, όπως έχει ήδη γίνει σε άλλες περιοχές απ’ ότι πληροφορούμαστε, εκτός αν η λύση είναι να εξοικονομούμε χρήματα από τους ασφαλισμένους για να τα δίνουμε στην ιδιωτική υγεία.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Ψηφίστηκαν φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού»

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση …