Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι στη μείωση του κατώτατου μισθού

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ σε συνάντηση με τον
υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ

Μέτρο χωρίς νόημα χαρακτηρίζει τη μείωση του κατώτατου μισθού ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel», με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Βερολίνο. Ο κ. Παναγόπουλος σημειώνει ότι το μέτρο «θα αφαιρούσε χρήματα από την εγχώρια ζήτηση» και θα επιδείνωνε την ύφεση, ενώ «τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα είχαν να αντιμετωπίσουν πραγματική ζημιά».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με την απαίτηση της τρόικας για μείωση των
δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα από την αρχή του προγράμματος μεταρρύθμισης έχει ήδη μειωθεί σε μέγεθος και τονίζει ότι «όσο περισσότεροι άνθρωποι απολύονται, τόσο περισσότερο αυξάνεται η δυστυχία». Προτείνει δημιουργική, αποτελεσματική αναδιάρθρωση του Δημοσίου.
Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο αποστροφής των Ελλήνων προς το ευρώ όσο εντείνεται με την κρίση, ο κ. Παναγόπουλος διευκρινίζει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αναδεικνύει τον κίνδυνο να αυξηθεί πολύ ο αριθμός των ανέργων, οι οποίοι φθάνουν σήμερα το 1,5 εκατομμύριο, με παράλληλη αύξηση των απασχολούμενων με μισθό κάτω από το όριο της φτώχειας. «Θα αναρωτηθούν: Ποια είναι η διαφορά αν είμαι φτωχός με το ευρώ ή με τη δραχμή;», προβλέπει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Ο κ. Παναγόπουλος επισκέφθηκε το Βερολίνο, έπειτα από πρόσκληση γερμανικών συνδικάτων, ενώ συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, υπεύθυνο για την ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άσκηση του επαγγέλματος του οδοντοτεχνίτη και αμοιβή

Αριθμ. Γ5β/Γ.Π. 13625/2022 – ΦΕΚ τεύχος Β 6892/08.12.2023Κώδικας Δεοντολογίας Οδοντοτεχνιτών Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣαποφασίζουμε: Άρθρο 1Σκοπός …