ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ: "Να λογοδοτήσουν αυτοί που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα πολιτικών"

Ως ιδεολογικό τιμωρό χαρακτηρίζει στην επιστολή της τη τρόικα η συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, τονίζει πως η τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού, που στερείται οποιασδήποτε οικονομικής βάσης και αποτελεί προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους, για την Ένωσή μας, αξίας της αλληλεγγύης. Και ότι είναι ύψιστης σημασίας η άμεση ανάγκη να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών".
Παράλληλα, καλεί τον Ζ. Μπαρόζο, και τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν να παρουσιαστούν και να δώσουν εξηγήσεις για "τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους".
Τέλος, με αφορμή την επιστολή του Προέδρου Σβόμποντα, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή Μαριλένα Κοππά, τόνισε ότι "η τρόικα αγνοεί συστηματικά ότι σειρά μελετών αποδεικνύουν ότι το κόστος εργασίας και η ανταγωνιστικότητα είναι δύο εντελώς άσχετα μεταξύ τους μεγέθη στην Ελλάδα σήμερα, βουλιάζοντας σε περαιτέρω ύφεση την ελληνική οικονομία".
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …