Στη ΓΣΕΕ η Γ.Γραμματέας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων κα Μπερναντέτ Σεγκόλ

Για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που ψήφισε η ελληνική Βουλή ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Ο κ. Παναγόπουλος ενημέρωσε επίσης την κ. Σεγκόλ για τις πρωτοβουλίες της ΓΣΕΕ σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιστολή – καταγγελία της ΓΣΕΕ  στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, με την οποία   η

Συνομοσπονδία καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει δράση ενάντια στα μέτρα που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές που κατοχυρώνονται στις Συνθήκες και τη Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Από την πλευρά της η κ. Σεγκόλ αποδοκίμασε τα νέα απαράδεκτα μέτρα, τα οποία – όπως είπε- καταλύουν εργασιακούς θεσμούς, καταργούν το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στερούν  από τους εργαζόμενους την ελάχιστη προστασία.
Η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμα  δεν προσφέρει προοπτικές ανάκαμψης και δεν εγγυάται το μέλλον του Ελληνικού λαού, ενώ εξέφρασε και τη σοβαρή ανησυχία της για την κατάφωρη έλλειψη σεβασμού στη συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …