Η ΕΣΗΕΠΗΝ ΠΕΡΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΗΜΕΡΑ";

Με αφορμή  άρθρο του ERGASIANEWS, το οποίο άντλησε αυτούσια αποσπάσματα σχετικού δημοσιεύματος της αριστερής εφημερίδας "ΔΡΟΜΟΣ", πληροφορούμαστε ότι η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί στο πειθαρχικό συμβούλιο 2 απολυμένους δημοσιογράφους της Εφημερίδας "ΗΜΕΡΑ".

Το "κατηγορητήριο" περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το δικό μας άρθρο, διότι δήθεν οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο ERGASIANEWS και κατήγγειλαν αδράνεια της νομικής συμβούλου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην υπόθεση τους. Οι  υπό πειθαρχικό έλεγχο εργαζόμενοι κατηγορούνται ότι  προσέφυγαν στο ERGASIANEWS και προκάλεσαν δυσφημιστικό για την νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΠΗΝ δημοσίευμα, καθώς επίσης και αρνητικούς σχολιασμούς συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ.
Ως ERGASIANEWS θέλουμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι
αντλήσαμε πληροφόρηση από την Εφημερίδα "ΔΡΟΜΟΣ" και δημοσιεύσαμε αυτούσια αποσπάσματα εκείνου του δημοσιεύματος. Ποτέ δεν αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πολλώ δε μάλλον στους συγκεκριμένους συναδέλφους που κατηγορούνται.
Άλλωστε το ίδιο θέμα αφορά και διοικητικούς υπαλλήλους της "ΗΜΕΡΑ".
Μάλιστα για το θέμα ζητήσαμε τον σχολιασμό του γνωστού Πατρινού συνδικαλιστή της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλου, ο οποίος χωρίς να υιοθετεί το δημοσίευμα, καθώς δεν είχε πλήρη γνώση επί του συγκεκριμένου ζητήματος (όπως δήλωσε άλλωστε), μας ενημέρωσε (με βάση την εμπειρία του) για τα ισχύοντα στην εργατική νομοθεσία και υπέδειξε τρόπους με τους οποίους θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί νομικά η συγκεκριμένη υπόθεση.
Μάλιστα το ERGASIANEWS, στην τελευταία παράγραφο εκείνου του άρθρου, δήλωσε ότι  "θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΠΗΝ να τοποθετηθεί δημόσια επί του συγκεκριμένου ζητήματος και να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη. Ακόμα κι αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει συλλογική ευθύνη για τις νομικές παραλείψεις ενός εκ των νομικών συνεργατών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης".
Μέχρι σήμερα η ΕΣΗΕΠΗΝ δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Εμείς με χαρά θα φιλοξενήσουμε τις θέσεις της ΕΣΗΕΠΗΝ και βεβαίως της νομικής συμβούλου, τις οποίες και αναμένουμε στο email: ergasianews@gmail.com, διότι το ίδιο θέμα αφορά και κάποιους διοικητικούς υπαλλήλους της εφημερίδας "ΗΜΕΡΑ".
Πρόκειται για αδράνεια των ίδιων εργαζομένων να παρακολουθήσουν την υπόθεσή τους;
Πρόκειται όντως για παράλειψη ενεργειών από την έγκριτη νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΠΗΝ;
Σίγουρα πάντως δεν είναι συνδικαλιστικά, δεοντολογικά και ηθικά ορθόν,  να "στήνουμε στον τοίχο" του πειθαρχικού συμβουλίου δύο (2) απολυμένους συναδέλφους, ακόμα και στην περίπτωση που αντιλήφθηκαν λανθασμένα κάποια πράγαματα. Εξάλλου ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι να καθοδηγούν τα μέλη τους και να τα ενημερώνουν κάθε στιγμή για όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το νόμο.
Και βεβαίως όταν μιλάμε για μια Ένωση Συντακτών, η οποία ομολογουμένως δίνει σκληρούς αγώνες για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων του περιφερειακού τύπου, αναμένουμε ν' αντιμετωπίσει με επιείκεια το συγκεκριμένο θέμα και βεβαίως να τοποθετηθεί δημόσια και να δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Επίσης οι συνεργάτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ακόμα κι αν αυτοί έχουν την δικηγορική ιδιότητα, όταν ανακύπτουν ζητήματα που αφορούν μέλη  των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δεν νομιμοποιούνται ηθικά (πολλώ δε μάλλον νομικά και καταστατικά) να ζητούν τον πειθαρχικό έλεγχο μελών του εντολέα Συλλόγου. Κάτι τέτοιο είναι αρμοδιότητα των καταστατικών οργάνων, τα οποία ήθιστε να μην εξαντλούν την αυστηρότητα σε δύο αδύναμους και απολυμένους συνάδελφούς τους.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Jumbo: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

Αύξηση στις πωλήσεις και στα καθαρά κέρδη που έφτασαν τα 303 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η …