Δ. Καραγεωργόπουλος: Η δημοκρατική πολυφωνία του ERGASIANEWS είναι το βασικότερο ζωτικό όργανό του

Αγαπητοί αναγνώστες - αναγνώστριες και χρήστες του ιστολογίου ERGASIANEWS,
Ως συνδιαχειριστής (επί συνόλου 28) του παρόντος ιστολογίου και εμπνευστής της ιδέας για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χώρου όπου οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα συνδικάτα και οι απλοί πολίτες θα έχουν τη δική τους ελεύθερη φωνή (γραφίδα για την ακρίβεια), επιθυμώ να πω δυο λόγια για το τι είναι ακριβώς το ergasianews και τι δεν είναι.
Το ERGASIANEWS είναι η διαδικτυακή φωνή και η "ντουντούκα" των πιο αδύναμων κρίκων της κοινωνίας μας.
Είναι το παράπονο, η καταγγελία, η διαμαρτυρία, το ερώτημα, η απορία, του εργαζόμενου, του άνεργου, του συνδικαλιστή.
Είναι μέσο ενημέρωσης και αναμεταδότης εργασιακών ειδήσεων από την Ελλάδα και ολόκληρο των κόσμο.
Είναι βήμα ανοιχτό και

φιλόξενο για κάθε έναν και κάθε μια που επιθυμεί να αρθρογραφήσει (επώνυμα ή ανώνυμα) για θέματα που αφορούν ανθρώπους της μισθωτής εργασίας.

Είναι κάτι που υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις.
Είναι εργαλείο δημοκρατίας στα χέρια ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού συνδιαχειριστών, οι οποίοι (σε περίπτωση διαφωνίας) αποφασίζουν με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την ανάρτηση ή μη ενός εκάστου άρθρου που αναρτάται.
Είναι ιδεολογία και τρόπος αντίδρασης.
Είναι αντιεξουσιαστικό μέσο το οποίο ενατιώνεται στους εξουσιαστές και στους "αντιεξουσιαστές".
Το ERGASIANEWS δεν είναι φερέφωνο εργοδοτών και κυβερνόντων.
Δεν είναι κτήμα κανενός.
Δεν είναι κομματικά και εργοδοτικά υποκινούμενο.
Δεν είναι καν συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά είναι απρόσωπο.
Δεν είναι συνηθισμένο ειδησεογραφικό pοrtal που στοχεύει στο κέρδος. Στο ERGASIANEWS μελλοντικά έσοδα από τυχόν διαφημίσεις, θα πηγαίνουν για την αναβάθμιση του ιστολογίου, για τους άνεργους δημοσιογράφους που αρθρογραφούν εθελοντικά και ότι περισεύει θα πηγαίνει σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση και δεν κρύβεται από πίσω κάποιος συνδικαλιστικός φορέας.
Αγαπητοί χρήστες και αναγνώστες,
Το βασικότερο ζωτικό όργανο του ERGASIANEWS είναι η δημοκρατική πολυφωνία. Μια πολυφωνία που αυτορυθμίζεται συνεχώς, μέσα από διαδικασίες που διευρύνουν την ηλεκτρονική δημοκρατία και την συναπόφαση των επιλογών μας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ως συνδιαχειριστής και εμπνευστής της ιδέας για τη δημιουργία του ERGASIANEWS, έχω διαφωνήσει με την ανάρτηση συγκεκριμένων άρθρων και το θέμα τέθηκε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία ανάμεσα στους συνδιαχειριστές. Και μέσα από ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό forum δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να εκθέσουν τις απόψεις τους και να ψηφίσουν.
Άλλοτε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν θετικό και άλλοτε αρνητικό.
Αυτό όμως συνιστά δημοκρατία.
Φανταστείτε κάτι τέτοιο να συνέβαινε και στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης. Οι συντάκτες των εφημερίδων, οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ των ΜΜΕ να ψήφιζαν κάθε φορά που υπήρχε διαφωνία για την δημοσίευση ενός θέματος. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική ποιότητα ενημέρωσης θα είχαμε!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …

One comment