Ο θάνατος της εξάρτησης, διαμέσου των οδών Ελευθερίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΤΙΤΑΝ A.E» ΠΑΤΡΑΣ ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
20 – ΠΑΤΡΑ
Αριθμ. Εγκρ. 681/75 Πρωτοδ. Πατρών – Καταχ. 429α/4.11.1977
FAX: 2610/931-796 – e-mail: tsimentas@gmail.com – www.tsimentas.com
Ο θάνατος της εξάρτησης, διαμέσου των οδών  Ελευθερίας

Το Σωματείο των Εργαζομένων της  τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ Πάτρας, δρα  πρωτόβουλα, σε αγαστή συνεργασία  με το εργατικό Κέντρο της Πάτρας (γραφείο καταναλωτών), το ergasianews.blogspot.com, το σωματείο εργαζομένων του Καζίνο Ρίου και άλλους φορείς του νομού μας, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια απελευθέρωσης της παραγωγής και της κατανάλωσης, από τους μεσάζοντες που παρασιτούν και πλουτίζουν εις βάρος των εναπομεινάντων υγιών οικονομικών παραγόντων, με την ανοχή της εν αποδράση πολιτικής βούλησης. 

Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και προωθούμε την «ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - AGROTICA Free Products Zone».

Ζητούμε εκ βαθέων, απ’ όλους όσους ενδιαφέρονται να
κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και την περηφάνια αυτού του τόπου, να βοηθήσουν και να στηρίξουν την συλλογική αυτή προσπάθεια, με όποιο τρόπο και κόπο τους είναι εφικτός. 

Η εξυγίανση και η επιθετική ανασυγκρότηση της κοινωνίας, μπορεί να γίνει μόνο από τις ίδιες τις κοινωνικές δυνάμεις.  Τρία και πλέον χρόνια τώρα, η Ελληνική Κοινωνία προσπαθεί να επιβιώσει από μια ανελέητη και απροσχημάτιστη επίθεση υποταγής της, σε παγκοσμιοποιημένες κερδοσκοπικές απαιτήσεις και συμφέροντα.

Ο λαός μας θα αποδείξει έμπρακτα μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες και τους συντονισμένους κοινωνικούς αγώνες πως είναι ο κυρίαρχος παράγοντας, τα θεμέλια «της Ελλάδας που  αντιστέκεται, της Ελλάδας που επιμένει» και τα καταφέρνει.

Οι καρποί των κάθε λογής συντονισμένων προσπαθειών της ελληνικής κοινωνίας για απελευθέρωση των δυνάμεων της και κατατρόπωσης όλων εκείνων που παρασιτοζωούν εις βάρος της, αρχίζει να γιγαντώνεται και να παίρνει την μορφή ορμητικού ποταμού, ικανού να παρασύρει τους θλιβερούς εκμεταλλευτές της, και να καθαρίσει την “κόπρο του Αυγεία”, των φυγόμαχων πολιτικών της εσχάτης ενδοτικής οσφιοκαμψίας.

Όταν η πολιτικοί αποδρούν οι λαοί δρουν.

Από αυτή την προσπάθεια δεν εξαιρούμε κανέναν, γιατί δεν πρέπει να λείψει κανείς απ’  όσους πιστεύουν στις δυνάμεις, τις αρετές και το μέλλον αυτού του λαού και του τόπου του. Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι.

Η προσπάθεια που καταβάλουμε δεν είναι αποσπασματική, είναι προσπάθεια θεσμοθέτησης της αυθόρμητης επαφής των ελληνικών παραγωγικών και καταναλωτικών δυνάμεων σε μόνιμη βάση, βοηθώντας-στηρίζοντας την ανάπτυξη και την συνεργασία τους. Η κοινωνία δεν γεννά μόδες δημιουργεί θεσμούς. 

Οι κοινωνικές δράσεις και αντιδράσεις δεν ξεφουσκώνουν, δοκιμάζονται, αναδιατάσσονται και γίνονται αποτελεσματικότερες στα πλαίσια των κοινωνικών επιλογών.

Η λαϊκή αγανάκτηση δεν ξεφουσκώνει, ούτε τα κινήματα εξατμίζονται, εξελίσσονται, διευρύνονται και αιφνιδιάζουν. Θα πρέπει να τρομάζει τους ένοχους θλιβερούς εκβιαστές, το ήρεμο βλέμμα μιας κοινωνίας που ξεπερνά το σοκ, ωριμάζει, ανασυντάσσεται και επεμβαίνει. 

Η ανάγκη της επιβίωσης, η φτώχια και η πείνα δεν υπακούουν σε πολιτικούς, ιδεολογικούς και αυτοματοποιημένους ψευδό-κοινωνικούς διαχωρισμούς. Η ιστορία έχει αποδείξει πως όλα αυτά, σε δύσκολες εποχές, αποτελούν πολυτέλεια και πλεονασμό. Τα μακρινά ταξίδια απαιτούν λίγες αποσκευές και εμείς έχουμε μακρύ ταξίδι, δεν περισσεύει κανείς μας!

Στους πιο κάτω τόπους, όσοι θέλουν να εκπληρώσουν το καθήκον τους και να συμμετέχουν στην γιορτή της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, θα βρουν πληροφορίες και στοιχεία προόδου αυτού συμμετοχικού εγχειρήματος που υλοποιείται στον νομό μας (με την συμβολή όλων των τοπικών και γειτονικών παραγωγικών δυνάμεων-δεν εξαιρείται κανείς).

1)    http://ergasianews.blogspot.com/
2)    Στο facebook:AGROTICA Free Products Zone
3)    Στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (γραφείο καταναλωτών) από 12/02/2012.

Οι παραγωγοί της ΑΧΑΪΑΣ και όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επικοινωνήσουν μαζί μας στο κιν. 6944658965 και στα emails: agroticafpz@yahoo.gr , ergasianews@gmail.com .

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκε η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας

Αυξημένες κατά 6% οι πληρότητες το πρώτο τρίμηνο   Με μέση πληρότητα της τάξης …