Πανδαιμόνιο! Άνεργοι εισέβαλαν σε πολυτελές εστιατόριο

 

Εισβολή στο πολυτελές εστιατόριο Fouquet's, έκαναν περίπου 100 ακτιβιστές από ενώσεις ανέργων. Στο Fouquet's ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, είχε γιορτάσει τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2007 μαζί με στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.
"Θέλαμε να καταλάβουμε αυτό το χώρο, σύμβολο των ανισοτήτων αυτήν την προεκλογική περίοδο στη διάρκεια της οποίας μιλάμε για την ανεργία σαν να μην είναι κάτι σημαντικό", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος του Εθνικού Κινήματος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζόμενων.
Οι ακτιβιστές ήθελαν

επίσης να καταγγείλουν το δημοψήφισμα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ανέργων, το οποίο έχει προτείνει ο Σαρκοζί, που είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Απριλίου-Μαΐου. Σύμφωνα με μία αστυνομική πηγή, δύο εργαζόμενοι στο εστιατόριο τραυματίστηκαν τη στιγμή που οι διαδηλωτές, περίπου 60, "εισέβαλαν" και "οι δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης συνελήφθησαν".

"Οι άλλοι (διαδηλωτές) οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα για εξακρίβωση στοιχείων", πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο Σαρκοζί πρόσφατα είχε δηλώσει ότι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο δεν θα γιόρταζε τη νίκη του στις 6 Μαΐου 2007 στο Fouquet's, καθώς αυτή η επιλογή του προκάλεσε πολλές επικρίσεις και του χάρισε τον χαρακτηρισμό "ο πρόεδρος των πλουσίων".
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …