ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Η ΑΧΑιΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σε "αναμένα κάρβουνα" βρίσκονται καταθέτες και εργαζόμενοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, καθώς από σήμερα το πρωί μπήκαν, σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με απόφαση της Τράπεζης της Ελλάδος, τρείς μικρές συνεταιριστικές τράπεζες.
Πρόκειται για την ΑΧΑΙΚΗ Συν. Π.Ε. την ΛΑΜΙΑ Συν. Π.Ε. και την ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ Συν. Π.Ε. Οπως διευκρίνιζαν πηγές από την ΤτΕ δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τους καταθέτες των τριών συνεταιριστικών τραπεζών, καθώς οι καταθετικοί λογαριασμοί θα μεταφερθούν σε άλλη εμπορική τράπεζα την οποία θα ανακοινώσει η ΤτΕ τις επόμενες ημέρες.

Ηδη η Τράπεζα της Ελλάδος έχει κινήσει την

προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία εύρεσης αναδόχου των καταθέσεων.

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ οι άδειες των συγκεκριμένων τραπεζών ανακλήθηκαν επειδή παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, δεν στάθηκε δυνατόν να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητα τους.

Οι τρείς τράπεζες υπάγονται στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 4021/2011 και εκκαθαριστές ορίστηκαν οι κκ Ιωάννης Γιαννίκος, Δημήτρης Πετράκογλου και Μιχαήλ Ανδριώτης. Οι τρείς συνεταιριστικές τράπεζες διέθεταν 16 συνολικά καταστήματα και οι δραστηριότητες τους αντιστοιχούσαν στο 0,011% του τραπεζικού συστήματος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …