ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ - ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ

Γνωστός Πατρινός καταστηματάρχης στο χώρο της εστίασης και του καφέ επιτέθηκε με ύβρεις και χαστούκια  σε σερβιτόρο, επειδή ο δεύτερος του ζήτησε μέρος των οφειλόμενων αποδοχών για να μπορέσει να αγοράσει τρόφιμα για να ζήσει.
Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες όταν ο εξαθλιωμένος (από την απληρωσιά) υπάλληλος γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας, που διατηρεί καφετέριες στην Αγίου Νικολάου και στη Ραδινού, διαμαρτυρήθηκε για την μη εξόφληση των οφειλόμενων αποδοχών του. Ο υπάλληλος ζήτησε από τον επιχειρηματία να του δώσει κάποια προκαταβολή ως έναντι των
οφειλομένων, ώστε να μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο και να προμηθευτεί τρόφιμα για να μπορέσει να ζήσει. Ο επιχειρηματίας απάντησε με ύβρεις και φωνασκίες στο αίτημα του υπαλλήλου, ενώ του πέταξε 100€, λέγοντάς του ότι τα επόμενα χρήματα που θα λάβει θα είναι μετά το Πάσχα στις 23 Απρίλη.
Όταν ο σερβιτόρος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ζήσει με 100€ για έναν ολόκληρο μήνα, τότε δέχθηκε επίθεση από τον επιχειρηματία, ο οποίος του επιτέθηκε και τον χαστούκισε. Ο νεαρός σερβιτόρος αποχώρησε από το κατάστημα και έσπευσε να καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα.
Την επομένη, αφού πρώτα τον εξέτασε ιατροδικαστής, ζήτησε βοήθεια από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ήδη έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες κατά του επιχειρηματία, καθώς ο σερβιτόρος εργαζόταν ανασφάλιστος για πάνω από 5 μήνες.
Το ERGASIANEWS ζήτησε την άποψη του γνωστού συνδικαλιστή κ. Δ. Καραγεωργόπουλου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής: "Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα μπραβιλίκια περιορίζονταν σε διαμάχες για την προστασία των καταστημάτων διασκέδασης και των χώρων εστίασης και καφέ. Μεταξύ τους υπήρχαν και κάποιοι "κώδικες τιμής". Τώρα  κάποιοι μυώδεις καταστηματάρχες, σε ρόλο μπράβου, ξυλοφορτώνουν νεαρά παιδιά που απασχολούνται στα καταστήματά τους επειδή "τόλμησαν" να ζητήσουν το μισθό τους για να ζήσουν. Αυτό δείχνει και την ποιότητα ορισμένων καταστηματαρχών, οι οποίοι ευτυχώς αποτελούν εξαίρεση στην πόλη μας. Θα πρέπει να γνωρίζει ο εν λόγω κύριος ότι αυτό το νεαρό παιδί που απασχολούσε στο κατάστημά του, δεν είναι μόνο του. Στο πλευρό του εργαζόμενου βρισκόμαστε όλοι εμείς που απαρτίζοουμε το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης και εφεξής θα μας βρίσκει διαρκώς μπροστά του. Το χαστούκι που έριξε στο νεαρό σερβιτόρο, θα του επιστρέφεται ξανά και ξανά μέχρι να αποκαταστήσει πλήρως τον εργαζόμενό του!!!"
Το ERGASIANEWS παρακολουθεί από πολύ κοντά τη συγκεκριμένη υπόθεση και θα σας ενημερώνει για κάθε νέα εξέλιξη.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …