Οι εργάτες της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Ελλάδας λένε όχι στον ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Οι εργάτες της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Ελλάδας λένε όχι στον ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Αλουμίνιον Ελλάδας

Η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου έχει προβεί σε δραματικές περικοπές ημερομισθίων
Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στην Αλουμίνιον της Ελλάδος (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) του ομίλου Μυτιληναίου, λόγω των περικοπών στις οποίες έχει προβεί ήδη η ιδιοκτησία, η οποία παράλληλα αρνείται να εφαρμόσει την επιχειρησιακή σύμβαση που έχει υπογράψει με το σωματείο των εργαζομένων.
Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νέα 24ωρη απεργία, έχοντας και
τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδείας που αποφάσισε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους στην Αλουμίνιον Πανεπαρχιακή απεργία.
Οι εργαζόμενοι στην Αλουμίνιον, είχαν πραγματοποιήσει απεργιακή κινητοποίηση και την προηγούμενη Πέμπτη 22 Μαρτίου, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διαμηνύοντας στην ιδιοκτησία της εταιρείας ότι θα αγωνιστούν για την υλοποίηση και εφαρμογή της επιχειρησιακής σύμβασης που έχουν υπογράψει.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις μειώσεις μισθών τους και την πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία με προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομίσθια χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονται από την σύμβαση, την στιγμή μάλιστα που ο όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για αγορά και της ΔΕΠΑ, την ώρα εκτός των άλλων χρωστά 70 εκατ. ευρώ στην εταιρεία που θέλει τώρα να εξαγοράσει.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …