Πολωνία: Οχι σε δημοψήφισμα για το συνταξιοδοτικό

Picture 0 for Πολωνία: Οχι σε δημοψήφισμα για το συνταξιοδοτικόΗ Βουλή της Πολωνίας απέρριψε το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το μέτρο που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, έπειτα από έντονες αντεγκλήσεις και διαδήλωση χιλιάδων εργαζόμενων κατά της προωθούμενης μεταρρύθμισης.
Το δημοψήφισμα, το οποίο είχε ζητήσει το συνδικάτο Αλληλεγγύη, απορρίφθηκε αφού ψήφισαν 180 υπέρ και 233 κατά.
Η διαδικασία

ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία έπειτα από πολύωρη συζήτηση η οποία σε ένα σημείο σταμάτησε καθώς τα μέλη της αντιπολίτευσης φώναζαν εναντίον όσων έλεγε ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ. Η κεντροδεξιά Πλατφόρμα Πολιτών καταψήφισε την πρόταση να διεξαχθεί δημοψήφισμα, όπως και το κόμμα-κυβερνητικός της εταίρος, το αγροτικό Πολωνικό Λαϊκό Κόμμα.

Τουλάχιστον 15.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τη Βουλή εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης να αυξήσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, το οποίο σήμερα βρίσκεται στα 60 έτη για τις γυναίκες και στα 65 για τους άνδρες.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …