Πάτρα: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Τηλεφωνικά Κέντρα του ΟΤΕ

Πάτρα: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Τηλεφωνικά Κέντρα του ΟΤΕ Αποκλεισμός του κεντρικού κτιρίου και πορεία το απόγευμαΣε αγωνιστική τροχιά παραμένουν οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνική κέτρνα του ΟΤΕ, οι οποίοι συνεχίζουν τον αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου του ΟΤΕ, ενώ το απόγευμα στις 6 μ.μ. πραγματοποιούν συλλαλητήριο έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
"Το σωματείο εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης του ΟΤΕ Ν.Αχαΐας μαζί με την υποστήριξη πλήθους αλληλέγγυων αγωνιστών συνεχίζει δυναμικά τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Αποκλείουμε για δεύτερη εβδομάδα την είσοδο του κεντρικού μεγάρου του ΟΤΕ στην Ταραμπούρα παγώνοντας το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρίας για τη Δυτική Ελλάδα ως απάντηση στην απόλυση όλων των συναδέλφων μας την Παρασκευή 30/3 και αντικατάσταση τους από εργαζόμενους ακόμα πιο φτηνούς και αναλώσιμους με αμοιβή 190 ευρώ το 4ωρο.
Tην Τρίτη 3 Απρίλη εκπρόσωποι της διοίκησης του ΟΤΕ μας

ζήτησαν συνάντηση διαπραγμάτευσης η οποία πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Πάτρας. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης Γεώργιος Αρβανιτίδης, βοηθός γενικός διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της ΟΤΕ ΑΕ, και Πανταζόπουλος Αριστείδης, διευθυντής της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του ΟΤΕ, έδωσαν μια παράσταση εμπαιγμού των εκπροσώπων των εργαζομένων αρνούμενοι την ικανοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος του αγώνα μας με πιο άμεση διεκδίκηση την εκπλήρωση του 12μηνου εργασίας το οποίο ανέφερε η προκήρυξη της πρόσληψης μας πριν 2 χρόνια. Οι χρυσοκάνθαροι της διοίκησης αφού μας κάλεσαν σε διάλογο, και μετά από 2 ώρες διαπραγματεύσεων, κατέληξαν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του νόμιμα κατοχυρωμένου σωματείου ως εκπρόσωπου των διεκδικήσεων των εργαζομένων τηλεφωνητών. Μόνος αποδεκτός συνομιλητής για τους ανθρώπους της Deutsche Telekom είναι η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη συνεργασία της οποίας θυσιάζουν μισθούς, θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα στο βωμό της αύξησης της κερδοφορίας.

Μας είπαν ξεδιάντροπα πως οι θυγατρικές του ΟΤΕ, όπως η ΟΤΕplus, υπάρχουν για να παρακάμπτεται η συλλογική σύμβαση εργασίας και να μειώνεται τοεργασιακό κόστοςτης εταιρίας! Η δήθεν δημιουργία καινούριων θέσεων εργασίας και η περίφημη αναβάθμιση υπηρεσιών δεν είναι λοιπόν παρά ένας ωμός εκβιασμός εις βάρος νέων ανθρώπων για να εργαστούν με όρους πείνας, ενώ παράλληλα πετάνε εκατοντάδες άλλους στο δρόμο με τις λήξεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τα λουκέτα τηλεφωνικών κέντρων (και όχι μόνο) ανά την Ελλάδα. Τα τηλεφωνικά κέντρα πληροφοριών καταλόγου 11888 και βλαβοληψίας 121 αποτελούν ήδη παρελθόν για την Πάτρα εδώ και λίγους μήνες περικόπτοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Θέση του σωματείου μας είναι πως οι τηλεφωνητές καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας οι οποίες πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων σε παλιούς και νέους, μόνιμους, συμβασιούχους ή επινοικιαζόμενους. Μια τέτοια χυδαία και άθλια διχόνοια προσπάθησε να ενσπείρει η διοίκηση δια των εκπρόσωπων της λέγοντας πως θα στερήσει τα μεροκάματα από όλους τους εργαζομένους του ΟΤΕ στο μέγαρο τους οποίους “παρεμποδίζουμε να εργαστούν”. Ένας τέτοιος ισχυρισμός χωρίς καμία νομική υπόσταση εκτοξεύεται από αυτούς που πραγματικά εμποδίζουν εκατοντάδες ανθρώπους να εργαστούν καταργώντας θέσεις εργασίας, από αυτούς που πραγματικά στερούν μεροκάματα μειώνοντας μισθούς, μήπως και στρέψουν τους υπόλοιπους συναδέλφους εναντίον μας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με όσους μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον και τη δουλειά τους. Οι συγκαλυμμένες απειλές ενάντια στη “μη νόμιμη” κινητοποίηση μας δε μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον ΟΤΕ τεχνικούς και διοικητικούς, OTEplus ή HellasCom σε έμπρακτη συμπαράσταση και κοινό αγώνα. Ο ΟΤΕ μας ενώνειστην αβεβαιότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε κοινό μέτωπο ενάντια στο τσάκισμα των ζωών μας. Η πρόσφατη ανακοίνωσης της διοίκησης για αναδρομικό κόψιμο επιδομάτων στο μόνιμο προσωπικό δείχνει πως η υποταγή δεν είναι διέξοδος. Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στους χρεοκοπημένους αρχισυνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ οι οποίοι υπάρχουν μόνο ως ανάχωμα σε κάθε πραγματικό αγώνα. Γενικές συνελεύσεις κάθε σωματείου βάσης και κοινές γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς είναι το βασικό όπλο των εργαζομένων, όχι τα γραφειοκρατικά φιρμάνια του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και κάθε χρεοκοπημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας.
Οι προσλήψεις με το νέο καθεστώς των μισθών πείνας στον ΟΤΕ είναι μια πρώτη κρίσιμη εφαρμογή των μέτρων του Νέου Μνημονίου σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η μαζική ανεργία μας αφορά όλους είτε δουλεύουμε, είτε είμαστε άνεργοι. Είναι αγώνας τάξης ενάντια σε τάξη, ο αγώνας τους για να επιβιώσει το χρεοκοπημένο τους σύστημα ενάντια στις ζωές μας. Η μόνη λύση είναι η ασυμφιλίωτη μάχη στους δρόμους και σε κάθε χώρο δουλειάς. Συνεχίζουμε!
Πηγή: Thebest.gr
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …