Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας επισκέφθηκε σήμερα στις 15.00 η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κα Λούκα Κατσέλη, με την παρουσία των Αχαιών Βουλευτών Α. Τριανταφυλλόπουλο και Μ. Κυριακοπούλου.
Η κα Λούκα Κατσέλη ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΠ κ. Γιάννη Σουβαλιώτη για τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη της περιοχής μας, καθώς επίσης και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχουν μείνει στα χαρτιά. Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στην ανεργία και στις επιχειρήσεις που κλείνουν (COCA COLA, AXAIKH, ΔΕΡΜΑΤΑΔΙΚΟ, κ.λ.π), ενώ άσκησε σκληρή κριτική και στην ίδια την κα Κατσέλη για το γεγονός ότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, αλλά καυστικός ήταν και για τα περαγμένα της στο Υπ. Εργασίας.
Η κα Κατσέλη υπαραμύνθηκε του έργου της στην Κυβέρνηση, τόσο στο Υπουργείο Εθν. Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας όπου προώθησε και ψήφισε το Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κόντρα στους Τραπεζίτες όπως είπε, όσο και για την θητεία της στο Υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της οποίας "κράτησε αντιστάσεις και διαπραγματεύτηκε σκληρά, δίχως να περάσουν σκληρά μέτρα εναντίον των εργαζομένων".
Η κα Κατσέλη αναφερόμενη στον κ. Λοβέρδο, μετά από ερώτημα συνδικαλιστικών στελεχών, απάντησε ότι "επί Ανδρέα Λοβέρδου δεν έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση με την Τρόικα και παρέλαβα έτοιμες τις αντεργατικές συμφωνίες όταν ανέλαβα το Υπουργείο Εργασίας. Όσο θήτευσα στο Υπ. Εργασίας έδωσα μάχη και ανέτρεψα συμφωνηθέντα εις βάρος των εργαζομένων, μέχρι τη στιγμή που κάποιοι ενοχλήθηκαν και με έβγαλαν από το Υπουργείο. Ανάμεσα σε αυτούς που ενοχλήθηκαν ήταν και κάποιοι τραπεζίτες, που έβλεπαν τα αντεργατικά σχέδια τους να μην υλοποιούνται."
Στη συνάντηση ήταν παρόν και το μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα γενιά και στο πλήγμα που έχουν δεχθεί οι νέοι άνθρωποι με όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος τους, ενώ ζήτησε από την κα Κατσέλη να καταθέσει με σαφήνεια τις προτάσεις του κόμματος της, με τρόπο συγκεκριμένο, κοστολογημένο και καθαρό, ώστε οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να μην βρεθούν και πάλι "προ εκπλήξεων".
Και σ' αυτή την τοποθέτηση, η κα Κατσέλη ήταν ετοιμόλογη, απαντώντας ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ έχει έτοιμο πρόγραμμα και θέσεις που είναι ρεαλιστικές, τις οποίες θα καταθέσει στον Ελληνικό Λαό στις επερχόμενες εκλογές. Επίσης είπε ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης και αλλαγής πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά είπε "πολλές από τις διατάξεις που πέρασαν στα εργασιακά δεν αποτελούν απαιτήσεις της Τρόικας αλλά ορισμένων οικονομικών κύκλων που σήμερα ελέγχουν δυστυχώς το πολιτικό παιχνίδι. Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αποτελεί απαίτηση συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων για να διαλυθούν τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων. Η κατάργηση του ΟΜΕΔ αποτελεί απαίτηση συγκεκριμένων οικονομικών  κύκλων και κυρίως συγκεκριμένων τραπεζιτών που δεν θέλουν να συζητούν με τα σωματεία και τους εργαζόμενους, τους όρους αμοιβής και εργασίας. Είναι θέμα πολιτικής κι αυτό πρέπει να το καταννοήσει ο λαός πριν να είναι πολύ αργά. Μετά τον Ιούνιο οι μισθοί θα μειωθούν σε επίπεδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τα εργασιακά δικαιώματα θα αποδομηθούν πλήρως. Το νέο μνημόνιο μας οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και συρίκνωση του ΑΕΠ και συνεπώς στη χρεοκοπία. Γι' αυτό ο Ελληνικός Λαός πρέπει να δώσει τη δύναμη σε κάποιους που έχουν τα κότσια να πουν ΟΧΙ και να διαπραγματευτούν με κόκκινες γραμμές ...σε κάποιους "τρελούς" σαν και εμάς της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ."
Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση:

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …