Νέα απεργία από αύριο στην Ελληνική Υφαντουργία

Picture 0 for Νέα απεργία από αύριο στην Ελληνική Υφαντουργίατης Άννης Καρολίδου
Ιδιαίτερη εύθραυστη αποδεικνύεται η εργασιακή ειρήνη στην Ελληνική Υφαντουργία, καθώς οι εργαζόμενοι με εξώδικο που έστειλαν σήμερα στη διοίκηση της εταιρείας, προειδοποιούν για απεργιακή κινητοποίηση μίας εβδομάδας, εάν δεν τους εξοφληθούν τα δεδουλευμένα, δηλαδή το υπόλοιπο του μηνός Φεβρουαρίου και οι μισθοί τους για το σύνολο του Μαρτίου.
Το καλό κλίμα που υπήρχε μέχρι πριν λίγες ημέρες, ως τις αρχές της εβδομάδας, ανατράπηκε όταν οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι η εταιρεία δεν θα

τηρούσε τελικά την υπόσχεσή της εξόφληση των αμοιβών του Φεβρουαρίου μέσα στην εβδομάδα. Αποτέλεσμα; Aπό αύριο Παρασκευή μεσημέρι, κατεβαίνουν σε απεργία, μέχρι τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν, στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, σταθεί η αιτία για κινητοποιήσεις καθώς οι εργαζόμενοι - που γνωρίζουν μεν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση σε μία δύσκολη περίοδο και την έχουν στηρίξει - έχουν πληροφορηθεί ότι μεγάλη Τράπεζα έχει εγκρίνει από τον Νοέμβριο του 2011, δάνειο περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως κάπου σκοντάφτει και δεν φθάνει στα ταμεία της Ελληνικής Υφαντουργίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στη μονάδα των Κλωστηρίων Κιλκίς κ. Κυριάκο Ελευθεριάδη, η απεργία αποφασίσθηκε επειδή , για μία φορά ακόμη, η διοίκηση αναιρεί την υπόσχεσή της για εξόφληση των οφειλόμενων σύμφωνα με το πλάνο που είχε από κοινού συμφωνηθεί.
Για τους εργαζόμενους στην παραγωγή, για αυτά τα 95 άτομα, η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει περί τις 200.000 ευρώ για τα υπόλοιπα του Φεβρουαρίου και τους μισθούς του Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα είναι το κρίσιμης σημασίας θέμα του στρατηγικού επενδυτή, αφού ακόμη δεν έχει σημειωθεί η αναμενόμενη πρόοδος στη διαδικασία για την είσοδο στην Ελληνική Υφαντουργία, consortium αμερικανικών funds, κάτι που επιτείνει την ανησυχία για το πώς θα μπορέσει η μεγάλη αυτή βιομηχανία να πορευτεί στο εξής, όταν μόνο οι δανειακές της υποχρεώσεις είναι κοντά στα 68 εκατ. ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …