Απολύσεις σε επιδοτούμενο εργοστάσιο καταγγέλει το σωματείο εργαζομένων

Φωτογραφία για Απολύσεις σε επιδοτούμενο εργοστάσιο καταγγέλει το σωματείο εργαζομένωνΣτα εργοστάσια του ομίλου Solar Cells Hellas, παραγωγής φωτοβολταικών πάνελ, εδω και καιρό η διοίκηση έχει ξεκινήσει έναν κύκλο απολύσεων τόσο των ιδρυτικών-στελεχών του σωματείου μας όσο και πληθώρας εργαζομένων...Θεωρούμε άκυρες και παράνομες όλες τις απολύσεις τονίζοντας ότι το εν λόγω εργοστάσιο είναι επιδοτούμενο σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3299/2004 και θα έπρεπε να απασχολεί συγκεκριμένο αριθμό ετήσιων μονάδων εργασίας (σημειώνουμε δε ότι το ύψος της επιδότησης αγγίζει περίπου τα
93 εκ. ευρώ και ο αριθμός των εργαζομένων θα έπρεπε να είναι πάνω απο 250 εργαζόμενοι και αυτή την στιγμή απασχολούνται μόνο 94 εργαζόμενοι).
Ζητούμε την βοήθεια σας στην διερεύνηση του θέματος αφού βασικό ερωτημά μας είναι αν γίνεται ο έλεγχος απο τα αρμόδια υπουργεία, αν εφαρμόζεται ο νόμος ώς έχει (κυρίως όσον αφορά τις θέσεις εργασίας), σε μία χρονική περίοδος όπου όλος ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, η ανεργία είναι στα ύψη και τα επίπεδα βιοσιμώτητας είναι χαμηλά. Διότι πιστεύουμε για ακόμα μία φορά οτι πρόκειται για νέα θαλασσοδάνεια και εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.

Τέλος επισημένουμε ότι για το παραπάνω θέμα έχουν κατατεθεί σχετικές επερωτήσεις στην Βουλή απο την κ. Κυριακοπούλου Μαρία.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ  

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Στην τελική ευθεία - Τι αλλάζει

Τι ισχύει για τα μπλοκάκια - Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος - Τι ισχύει …