Για εκβίαση και συκοφαντική δυσφήμιση κατηγορούνται διαχειριστές blog

Δικογραφία σε βάρος 40χρονου διαχειριστή ιστολογίου (blog) στην περιοχή της Ηπείρου, για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και εκβίαση σε βάρος βουλευτή, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εστάλη στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, προκειμένου να προχωρήσει η ποινική διαδικασία.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 43χρονος συνεργάτης του συγκεκριμένου blog, του οποίου ερευνάται ο βαθμός συμμετοχής στον εκβιασμό.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, o ιστότοπος στο διαδίκτυο που είχε μετατραπεί σε εκβιαστικό εργαλείο, για τρία ολόκληρα χρόνια σε βάρος του βουλευτή είναι το «epirusgate.blogspot.com».
Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από

καταγγελία του βουλευτή Ηπείρου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Οικονόμου, στον εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία, στο συγκεκριμένο blog, από τις αρχές του 2009 έως και πριν από ένα μήνα περίπου, δημοσιεύονταν αναρτήσεις με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του.

Επιπλέον, o βουλευτής κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν τηλεφωνήματα από τους διαχειριστές του ιστολογίου, οι οποίοι εκβιαστικά του ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν την ανάρτηση συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος του.
Αμέσως διατάχθηκε από τον εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ύστερα από κατάλληλη ψηφιακή έρευνα, ταυτοποιήθηκε ο 40χρονος ως διαχειριστής του ιστολογίου, ενώ ερευνάται η σχέση συνεργασίας του 43χρονου με το ιστολόγιο. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, αφορά στα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ' εξακολούθηση και της απόπειρας εκβίασης, ενώ οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …