Ξεκίνησε το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ένταση στο 41ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑOι εργασίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή

Με το θέμα της νομιμοποίησης των συνέδρων να προκαλεί εντάσεις ξεκίνησαν οι εργασίες του 41ου τακτικού συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει απολύσεις στο Δημόσιο, στηριζόμενη σε ψεύδη για τον αριθμό των υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου σημείωσε ότι η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ασκεί κομματικά υποτελή πολιτική. Επιπλέον, έκανε λόγο για λαθροχειρία αναφορικά με τους πόρους των ΟΤΑ.

Η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη μη νομιμοποίηση 18 συλλόγων εργαζομένων, με το σκεπτικό ότι στις κατά τόπους αρχαιρεσίες ψήφισαν για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο και εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μεταξύ αυτών, είναι σύλλογοι εργαζομένων από πολλούς δήμους της Αττικής, από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Λήμνου, Κεφαλονιάς κλπ.

Η εισήγηση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …