Οι Γερμανοί τραπεζικοί απεργούν και ζητούν αύξηση

image
Το γερμανικό συνδικάτο Ver.di ανακοίνωσε την Παρασκευή απεργιακές κινητοποιήσεις στον τραπεζικό τομέα ζητώντας αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο βιομηχανικό τομέα έχουν αρχίσει απεργία διαρκείας αυτήν την εβδομάδα με το ίδιο αίτημα.

Το Ver.di, το οποίο διαπραγματεύεται αύξηση των αποδοχών για 220.000 εργαζομένους στις δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες της Γερμανίας δεν

κατάφερε να έλθει σε συμφωνία τη νύχτα με την εργοδοσία.

Επίσης απέρριψε πρόταση της εργοδοσίας για αύξηση των αποδοχών σε τρία στάδια (+2% και στη συνέχεια δύο φορές από 1%) εντός των προσεχών δύο ετών.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, αυτό θα σήμαινε αύξηση των αποδοχών κατά 1,3% ετησίως, μικρότερη από την αύξηση των τιμών.

«Η πρόταση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε η Μπεάτε Μενς, εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον τραπεζικό τομέα προστίθενται σε αυτές του βιομηχανικού τομέα, στις οποίες έχουν ήδη λάβει μέρος από την αρχή της εβδομάδας 160.000 εργαζόμενοι, σύμφωνα με το συνδικάτο του κλάδου, IG Metall.

Η εργοδοσία έχει προτείνει 3% αύξηση, αλλά η IG Metall ζητεί 6,5% στον τεράστιο τομέα της μεταλλουργίας στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στις αρχές Απριλίου, οι δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα διεκδίκησαν και εξασφάλισαν, ύστερα από απεργιακές κινητοποιήσεις, αύξηση 6,3% σε διάστημα δύο ετών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Σχόλιο για Κασσελάκη για τη συνάντηση με Πρόεδρο Δημοκρατίας

«Πώς γίνεται να μιλά για τα προβλήματα του Ελληνισμού της Διασποράς, ο πρόεδρος του κόμματος …