Ψάχνουν σημείο επαφής για τα εργασιακά στον τουρισμό

Φωτογραφία για Ψάχνουν σημείο επαφής για τα εργασιακά στον τουρισμό

Σε κλίμα σύγκρουσης, ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο κάθονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να βρουν τη χρυσή τομή για τα... εργασιακά των εργαζομένων στον τουρισμό.

Η κίνηση της ομοσπονδίας των ξενοδόχων να καταγγείλει τις κλαδικές συμβάσεις των εργαζομένων στον τουρισμό απειλεί να τινάξει στον αέρα την καλοκαιρινή σαιζόν καθώς η σύγκρουση με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους είναι προ των πυλών. Οι εργαζόμενοι απειλούν ανοιχτά να ... κατεβάσουν ρολά στις ξενοδοχειακές μονάδες στην καρδιά του καλοκαιριού και ετοιμάζονται για «μετωπική» σύγκρουση.

Το σκηνικό στην Κρήτη θυμίζει καζάνι που βράζει. Ο σύλλογος ξενοδοχοϋπαλλήλων ξεκαθαρίζει ότι θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην ανατροπή των κλαδικών συμβάσεων, ενώ οι ξενοδόχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να ρίξουν το κόστος λειτουργίας τους κάνοντας περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό επισημαίνουν ότι αν οι ξενοδόχοι δεν υπογράψουν κλαδική σύμβαση έως τις 18 Ιουλίου, τότε θα προβούν σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά τους δύο κρισιμότερους μήνες της τουριστικής περιόδου, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Κρήτη δείχνει ... το δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης καθώς συνδικαλιστές από το νησί εμφανίζονται αποφασισμένοι για ολομέτωπη σύγκρουση απέναντι στη στάση των ξενοδόχων να καταγγείλει τις κλαδικές τους συμβάσεις.

Ο σύλλογος ξενοδοχοϋπαλλήλων ξεκαθαρίζει ότι θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην ανατροπή των κλαδικών συμβάσεων, ενώ οι ξενοδόχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να ρίξουν το κόστος λειτουργίας τους κάνοντας περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

prismanews.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

Πώς σχολίασε τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ «Εγκαλώ …