ΛΑΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επιστολή στον Δήμαρχο Πατρέων και στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μη σύγκρότηση τουΥπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ του Ν.Αχαϊας

Επιστολή στον Δήμαρχο Πατρέων και στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μη σύγκρότηση τουΥπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ του Ν.Αχαϊας, έστειλε ο Λάμπης Θεοδωρόπουλος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων
κοιν:ΠΕΔ Δυτ.Ελλάδος
ΘΕΜΑ: « …θεματοφύλακες της μη νομιμότητας…»
"Κε Δήμαρχε
Προφανώς γνωρίζετε ότι ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, στο τέλος του οποίου λήγει η ετήσια (για φέτος) θητεία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ του Ν.Αχαϊας, δυστυχώς αυτό δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα μετά την παραίτηση για λόγους αξιοπρέπειας δύο - εκ των διορισθέντων δι Αποφάσεως του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης - μελών του, από τον

Απρίλη μήνα.

Οι επιπτώσεις και οι συνέπειες για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ίδιους τους Δήμους του Ν.Αχαϊας είναι πολλές και σοβαρές.
Λαμβάνοντας υπόψη και την απαγορευτική εκλογική περίοδο για αποφάσεις που άπτονται υπηρεσιακών μεταβολών, αντιλαμβάνεστε ότι έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις και αιτήματα εργαζομένων για μετατάξεις τα οποία δεν μπορούν να προχωρήσουν και να λυθούν αφού δεν υπάρχει το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει γι αυτά. Οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους οικονομικές και οικογενειακές είναι μεγάλες. Είτε χάνοντας χρήματα από την μη μετάταξή τους στις θέσεις ανώτερων κατηγοριών ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, είτε ταλαιπωρούμενοι από την συνέχιση εργασίας τους μακριά από το Δήμο των συμφερόντων και οικογενειακών υποχρεώσεών τους.
Αρκετοί υπάλληλοι στερούνται των επιδομάτων θέσης ευθύνης, αφού δεν προχωρούν για έγκριση στο (…μη συγκροτημένο) Υπηρεσιακό Συμβούλιο οι νέοι ΟΕΥ που έχουν ψηφιστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια με τις προβλεπόμενες θέσεις Προϊσταμένων.
Αλλά και οι ίδιοι οι Δήμοι, δεν μπορούν να προωθήσουν για δημοσίευση στο Φ.ΕΚ τους καταρτισθέντες με αποφάσεις του νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ), στερούμενοι της ανασυγκρότησης στη διάρθρωση των υπηρεσιών τους.
Συνέπεια τούτου είναι ότι στερούνται οι Δήμοι της αναγκαίας Διαχειριστικής Επάρκειας που χρειάζονται για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για έργα από τα διάφορα Προγράμματα (ΕΣΠΑ κ.λ.π).
Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς εκτός, από τους εργαζόμενους, δεν έχει ενδιαφερθεί, δεν έχει θέσει θέμα στην Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος η οποία είναι η αρμόδια να εκφέρει γνώμη-προτείνει για την συμπλήρωση στελέχωσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κανείς από τους Δημάρχους δεν έχει παρέμβει στο Γενικό Γραμματέα προκειμένου να εκδώσει την σχετική απόφαση –όπως έχει υποχρέωση- συγκρότησης του οργάνου.
Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν ότι «…εδώ καράβια πνίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…».
Οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τέτοια ανευθυνότητα από κανένα κατά τα΄ άλλα …υπεύθυνο. Γιατί περί ανευθυνότητας πρόκειται.
Ούτε μπορούν να ανεχθούν την κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας στην στελέχωση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όπως έκανε ο κ.Γ.Γ. στην πρώτη σχετική απόφασή του του Απρίλη, επικαλούμενος μάλιστα τη γνώμη της Π.Ε.Δ. Δυτ, Ελλάδος, προκειμένου να πετύχει κομματικό έλεγχο και ισορροπίες, που βεβαίως είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση των διορισθέντων που σέβονται τον εαυτό τους και την πολύχρονη υπηρεσιακή τους αξιοπρέπεια.
Εν αναμονή
Λάμπης Θεοδωρόπουλος
Υπάλληλος Δήμου Πατρέων
Κατηγορία ΠΕ, Βαθμού Α
Αιρετό Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ του Ν. Αχαΐας
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …