ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες 16-7-2012 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, με παράλληλη συμβολική στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ για τις περικοπές που πραγματοποίησε, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ απ’ όλο  τον όμιλο, στους μισθούς των εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλκίδας.
Στη Συνέλευσή μας έγινε αναλυτική ενημέρωση τόσο για τις περικοπές αυτές όσο και για τις ενέργειες που έγιναν και θα γίνουν προκειμένου να διεκδικήσουμε την ακύρωσή τους.
Να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά ότι η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ έχει καταργήσει στην πράξη, για τους εργαζόμενους του εργοστασίου της Χαλκίδας, ακόμη και την ισχύουσα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Τσιμεντοβιομηχανίας η οποία εξακολουθεί να εφαρμόζεται Πανελλαδικά σε όλο τον κλάδο της Τσιμεντοβιομηχανίας, την ίδια στιγμή που η Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Σύνδεσμο Τσιμεντοβιομηχανιών για την υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης!
Επίσης έγινε ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες νέες δραστηριότητες που προωθεί η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ για το εργοστάσιο της Χαλκίδας, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει καταθέσει για έγκριση και  καταγράφηκε η αντίθεσή μας στη μετατροπή  του σε οτιδήποτε άλλο εκτός από Τσιμεντάδικο.
Στη Συνέλευσή μας παραβρέθηκαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση για συμπαράσταση προς το σωματείο μας, αντιπροσωπείες από τα σωματεία των εργοστασίων:
·Τσιμέντα ΧΑΛΥΨ, ο πρόεδρος Θοδωρής Ντούρος, ο αντιπρόεδρος Κουκούλης Άρης και το μέλος του Δ.Σ. Μαρούγκας Χρήστος.
·Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ Καμαρίου, ο πρόεδρος Λίγγος Χρήστος και πρόεδρος επίσης του συντονιστικού των σωματείων του ομίλου ΤΙΤΑΝ.
·Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ Πάτρας, ο Γραμματέας Αγγελόπουλος Γιώργος και γραμματέας επίσης του συντονιστικού των σωματείων του ομίλου ΤΙΤΑΝ.
·Ο πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Ψηστών-Μυλωνάδων Λουκόπουλος Κώστας και αντιπρόεδρος του σωματείου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Πάτρας.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.
 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …