Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α: «Θα μας βρείτε μπροστά σας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στους συλλόγους-μέλη της για την προετοιμασία της αντίδρασης για την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας με τη διαδικασία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σύμφωνα με την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζει με κάθε τρόπο την προσπάθειά της για το ξεπούλημα ΟΛΩΝ των υπηρεσιών Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα, με πρώτη προτεραιότητα τις μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα.


Στις 9 Αυγούστου 2012 σε συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) δόθηκε το «πράσινο» φως για να προχωρήσουν η κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται τα εργοστάσια επεξεργασίας στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών και στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.
Η τρικομματική, μνημονιακή συγκυβέρνηση κάτω από την πίεση και της τρόικα έχει επιλέξει την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., επιλογές που είναι πανάκριβες και σε βάρος του περιβάλλοντος και με μοναδικό στόχο να εκχωρηθούν στα μεγάλα οικονομικά-επιχειρηματικά συμφέροντα βασικοί τομείς που έχουν να κάνουν με τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της συνολικής της αντίδρασης για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων και σε συνεργασία με τους Συλλόγους-Μέλη της σε κάθε Νομό ή Περιφέρεια, θα οργανώσει τους τρόπους αντίδρασης για την αποτροπή με κάθε τρόπο της προσπάθειας αυτής.

Για την καλύτερη προετοιμασία της αντίδρασής μας είναι άμεσα αναγκαίο η ανάληψη πρωτοβουλιών και από τους τοπικούς συλλόγους όχι μόνο για την ενημέρωση της Ομοσπονδίας αλλά και των συναδέλφων, των πολιτών και των τοπικών Μ.Μ.Ε. για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην τσέπη μας από την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.

Η συνολική προγραμματισμένη και οργανωμένη αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και των πολιτών είναι η μόνη απάντηση στις επιλογές της τρικομματικής, μνημονιακής συγκυβέρνησης και της Τρόικας και είναι πλέον στο χέρι μας να τους τις ανατρέψουμε».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …