Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον Σκαραμαγκά

Εδώ και πέντε μήνες οι περίπου 1200 εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχουν υποχρεωθεί σε εκ περιτροπής εργασία μία μέρα τη βδομάδα. Το μέτρο αυτό που επιβλήθηκε από τη νέα ιδιοκτησία της εταιρείας υπό τον Ισκαντάρ Σαφά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αποσκοπεί στο να ασκηθεί πίεση προς την πολιτεία.

«Οι Διοικούντες όλη αυτή την περίοδο είναι εξαφανισμένοι. Έχουν αφήσει τα Ναυπηγεία και τα Υποβρύχια στο έλεος του Θεού. Η Κυβέρνηση σε αυτό το διάστημα έχει

δώσει πολλές υποσχέσεις και δεν έχει υλοποιήσει καμία. Το κλειδί της λύσης είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δεν βλέπουμε όμως να κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια για να βρεθεί λύση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ενέκρινε βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά χαρακτηρίζει την λύση αυτή «μικρή ανακούφιση» και διεκδικεί οριστική λύση για να μείνουν ανοικτά τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εννέα το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …