ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Στην Κατερίνη βρέθηκαν χθες τα μέλη της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας AGROTICA Free Products Zone, ώστε να παρακολουθήσουν τις εργασίες της πρώτης Πανελλαδικής Συγκέντρωσης Εθελοντικών Πρωτοβουλιών του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.                                         Την Πάτρα και την AGROTICA FPZ εκπροσώπησαν οι Δ. Καραγεωργόπουλος και Μ. Σουρής, οι οποίοι συνυπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας των πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ενός Πανελλαδικού Δικτύου, το οποίο θα συνεργάζεται και θα προωθεί προϊόντα με ετικέτα "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ", σε όλες τις πόλεις της χώρας. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί και σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα συστεγάσει τις δράσεις όλων των πρωτοβουλιών και θα φέρει το διακριτικό τίτλο "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ".
Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που
καταβάλει η εθελοντική πρωτοβουλία AGROTICA FPZ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη που είχε η πρωτοβουλία από φορείς, όπως ο Δήμος Πατρέων και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας. Αναφέρθηκε επίσης με καυστικό τρόπο σε όλους εκείνους που επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια στην πρωτοβουλία, αλλά και σε όσους επεδίωξαν να "καπελώσουν" επικοινωνιακά και συγκυριακά (με ανακοινώσεις και δελτία τύπου) την κίνηση, φωτογραφίζοντας με τον τρόπο αυτό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η επόμενη πανελλαδική συνάντηση, πάλι στην Κατερίνη, στις αρχές της
Άνοιξης

Στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν εθελοντικές ομάδες από 23 διαφορετικές πόλεις
της Ελλάδας, όπου συζήτησαν για το μέλλον των δράσεων που υλοποιούν και
αναζήτησαν τρόπους για τον καλύτερο συντονισμό τους. Συγχρόνως, αντάλλαξαν τις
εμπειρίες τους από τις τοπικές τους κοινωνίες και υπέγραψαν πρωτόκολλο
συνεργασίας, ένα μνημόνιο των πολιτών, έχοντας ως βασικό στόχο την ίδρυση ενός
πανελλαδικού δικτύου πρωτοβουλιών.

Οι εργασίες της συνάντησης έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, με τους
πολίτες να οργανώνονται περισσότερο, να ενώνουν τις δυνάμεις τους, να
ανταλλάσσουν ιδέες για νέες δράσεις και να υλοποιούν δίκτυα λαϊκής συνεννόησης
και συλλογικών μορφών αλληλεγγύης, που δεν έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Image

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα 23-07-2021

Κορονοϊός κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα 23-07-2021 Κορονοϊός τα νέα κρούσματα 23/07/2021 στην Ελλάδα, περιοχές, διασωληνωμένοι …