Ο Βαρουφάκης στον ενικό :Να μην πάρουμε τη δόση

Τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να πάρει η Ελλάδα την δόση των 44 δισ. ευρώ, εξήγησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας πριν από λίγο, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».
«Το πολιτικό κατεστημένο πανηγυρίζει κάθε φορά που παίρνουμε πολλά δισεκατομμύρια και είδατε που καταλήξαμε», ανέφερε ο οικονομολόγος, προσθέτοντας ότι «η μερίδα του δέοντος από τη δόση θα πάει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ελληνική οικονομία θα μείνουν ψίχουλα».
Σε ερώτηση του Μάκη Βορίδη, «πόσα ψίχουλα θα μείνουν», απάντησε ότι

«τα ψίχουλα θα τείνουν κοντά στο μηδέν».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε ότι η δόση «θα βαθύνει την ύφεση γιατί από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα έρθουν κεφάλαια από τον EFSM».
«Οι τράπεζες ξέρουν ότι θα μείνουν πτωχευμένες και μετά την εκταμίευση της δόσης και δεν θα επενδύσουν στην ελληνική αγορά», υπογράμμισε.
Αυτό που πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο, είναι να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τη κόντρα του ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Ελλάδα πρέπει να πάρει τη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία διεξάγει αγώνα εναντίον της ανοησίας της Ευρώπης», κατέληξε.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …