ΠΑΤΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΧΕΡΙΟΥ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Eργατικό ατύχημα με θύμα τον 30χρονο Πατρινό Γιώργο Ορφανό, σημειώθηκε χθες στο χώρο ανακύκλωσης της Ξερόλακκας Πατρών, ο οποίος ακρωτηριάστηκε στο χέρι του εν ώρα εργασίας.
Το ατύχημα προκάλεσε  τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής, αφού το δράμα ενός νέου ανθρώπου αναζωπύρωσε τις αιτιάσεις για εμπλοκή ιδιωτών στην καθαριότητα.
Μάλιστα το ERGASIANEWS ζήτησε την άποψη του συνδικαλιστή της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλου, ο οποίος μας δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση των αρμόδιων οργάνων του ΣΕΠΕ και της Εισαγγελίας Πατρών, ώστε να επιβληθούν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Ο κ. Καραγεωργόπουλος μίλησε για εγκλήματα που συντελούνται καθημερινά στους χώρους εργασίας, με θύματα εργαζόμενους και κυρίως νέους.  
Η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση καταγγέλλεται και από εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων, πως υποχρεώνει τους εργάτες της σε υπερεργασία. Μάλιστα ανέφεραν πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στους χώρους της. Προ ημερών εργάτης είχε χάσει το ένα του δάχτυλο.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Αχιλλέας Γεωργακόπουλος αναφέρει ότι θα διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.
Το ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη διάρκεια εργασιών διαλογής των απορριμμάτων. Η κορδέλα με την οποία μεταφέρονται τα απορρίμματα έκοψε από το ύψος του ώμου το χέρι του 30χρονου. Ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο και έγιναν προσπάθειες συγκόλλησης του χεριού του.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις προσωπικού - Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Schmit και Ferreira εξηγούν στο Skaigr

Εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη αλλά επιχειρήσεις δε βρίσκουν προσωπικό - Τι λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Νικολά …