ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

σημαία Γαλλίας
Η εργασία στη Γαλλία είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι Έλληνες ως προερχόμενοι από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα στη χώρα και να παραμείνουν εκεί για το χρονικό διάστημα των τριών μηνών ανεξάρτητα από το σκοπό παραμονής τους. Αρχικά το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε. δεν χρειάζεται να βγάλετε άδεια παραμονής.
Εφόσον επιλέξετε να μείνετε στη χώρα, τότε με το διαβατήριο και ένα μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας μπορείτε να επισκεφθείτε την υπηρεσία δήλωσης κατοικίας στην πόλη σας. Εκεί θα συμπληρώσετε μία αίτηση και με τη βεβαίωση δήλωσης κατοικίας από την αρμόδια υπηρεσία και το διαβατήριό σας θα δηλώσετε στον οργανισμό απασχόλησης ότι αναζητείτε εργασία. Αν υπάρχει κατάλληλη διαθέσιμη θέση εργασίας, μπορούν να την αποδεχθείτε. Στη Γαλλία η ζήτηση για μηχανικούς και αρχιτέκτονες είναι αρκετά αυξημένη, ενώ ευδοκιμεί και ο τομέας των τεχνών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση της γαλλικής, καθώς είναι από τις λίγες χώρες παγκοσμίως που τα αγγλικά δεν θεωρούνται σημαντικό «εφόδιο» στο βιογραφικό σημείωμα!

Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες, οι οποίες προσφέρουν θέσεις εργασίας στη Γαλλία, όπως οι κάτωθι:
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά καλό βοήθημα για την εύρεση θέσεων εργασίας στη Γαλλία, καθώς και για την πρώτη επαφή με την χώρα είναι η Ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=el.
Τέλος, στη Γαλλία βρίσκονται αρκετοί Έλληνες μετανάστες, οπότε μπορείτε να απευθυνθείτε στις κοινότητες τους εκεί, προκειμένου να σας εξυπηρετήσουν και να κάνουν πιο εύκολη την εύρεση εργασίας στην χώρα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …