Στον «αέρα» 500 εργαζόμενοι της Αγροτικής

Δυσοίωνο περιέγραψε το μέλλον των περίπου 500 εργαζομένων του υπό εκκαθάριση τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος εξηγώντας στην Βουλή ότι η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι είχε προγραμματιστεί η μετακίνηση των εν λόγω υπαλλήλων στο ΙΚΑ, όμως το διοικητικό εφετείο έκρινε την μετακίνηση, αντισυνταγματική. Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι πριν από περίπου 15 ημέρες ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριζε πως

«είναι στις προθέσεις μας νομοθετική ρύθμιση, για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα (σ.σ. η απόφαση του διοικητικού εφετείου) και να συνεχίσουν να εργάζονται αυτοί οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, διότι αν ξαφνικά αποστερηθεί η διοικητική υποδομή του ΙΚΑ αυτούς τους εργαζομένους, μπορώ να πω ότι θα καταστεί αδύνατη η διοικητική διεκπεραίωση των βασικών του λειτουργιών.

Με άλλα λόγια, πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί και το έχουμε πει, θα το ρυθμίσουμε και νομοθετικά». Χθες ωστόσο, απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο ίδιος τα… γύρισε λέγοντας ότι «πρέπει πρώτα και πάνω απ΄ όλα να σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις…».

Ερωτώμενος δε στο περιστύλιο της Βουλής για την θεαματική αυτή αλλαγή στάσης, είπε ότι αντιληφθήκαμε πως δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί ο σκόπελος της δικαστικής απόφασης. Άφησε πάντως κάποια… ψήγματα αισιοδοξίας, αν και εφόσον το ΙΚΑ προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας…
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …