ΟΑΕΔ: Ξεκινά το πρόγραμμα για διατήρηση θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία

Ξεκινά, μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από τον ΟΑΕΔ με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη των ενδιαφερομένων, η υλοποίηση του προγράμματος επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για διατήρηση θέσεων εργασίας του έτους 2012-2013.
Σκοπός του προγράμματος, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία που λειτουργούν εποχικά, κατά την χειμερινή περίοδο (από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο).
Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον λειτουργούν με άδεια του Ε.Ο.Τ. και εκτός της περιοχής της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης .
Πρέπει επίσης να είναι εποχιακές, να διέκοψαν δηλαδή τις εργασίες τους κατά την προηγούμενη πενταετία (2007-2011),τουλάχιστον για δύο έτη, την περίοδο από 1η Νοέμβρη μέχρι 28η Φεβρουαρίου, εκτός αν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο ή είναι νέες (άρχισαν δηλαδή να λειτουργούν από τη 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά), οπότε θα πρέπει να διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος (2011) πριν από τη 10η Νοεμβρίου. Επιχειρήσεις, που άρχισαν να λειτουργούν από τη 1η Νοεμβρίου 2011 και μετά, δεν επιχορηγούνται.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπαχθεί ξενοδοχειακή επιχείρηση για το προσωπικό της, το οποίο πριν την 1η Νοεμβρίου 2012 είχε συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην επιχείρηση.
Η επιχορηγούμενη επιμήκυνση αρχίζει από την 1η Νοεμβρίου 2012, δεν μπορεί όμως να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες από την έναρξη της και ολοκληρώνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2013.
Οι ημέρες επιχορήγησης της ξενοδοχειακής επιχείρησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τον αριθμό των ημερησίων επιδομάτων ανεργίας, που δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος, κατά την έναρξη της περιόδου επιμήκυνσης της λειτουργίας της επιχείρησης και αφαιρούνται από την επιδότηση της ανεργίας του, όπως αυτή προκύπτει κατά την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης.
Το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται ίσο με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας που ισχύει κατά τη διάρκεια της επιμήκυνσης και δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος, για κάθε ημέρα εργασίας του στην επιμήκυνση, με ανώτερο όριο τις 25 ημέρες κατά μήνα και τις 100 ημέρες για όλη τη διάρκεια της επιμήκυνσης.
Οι ενδιαφερόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, πρέπει να υποβάλουν στην κατά τόπους αρμόδια Υπηρεσία Απασχόλησης του ΟΑΕΔ τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση με τα βασικά στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, διεύθυνση, νόμιμο εκπρόσωπο κτλ) που θα περιέχει την επιθυμία της να υπαχθεί στο πρόγραμμα σύμφωνα με τους όρους που θεσπίζει η παρούσα απόφαση.

β) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχολήσει στην επιμήκυνση δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της.

γ) 'Αδεια του Ε.Ο.Τ. για τη λειτουργία της επιχείρησης.

δ) Βεβαίωση του Ε.Ο.Τ. για την εποχική λειτουργία της επιχείρησης.

ε) Αναλυτική κατάσταση των εργαζομένων που θα απασχολήσουν κατά την περίοδο της επιμήκυνσης των εργασιών τους και των ημερών εργασίας του καθένα εξ αυτών στη διάρκειά της.

Εξάλλου, με απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ, παρατείνεται έως τις 30-06-2013 (αντί της 31-12-2012 που ήταν έως σήμερα) η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της υλοποίησης του προγράμματος «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης για επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζόμενους».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …