Αλγερία: Σώοι είναι οι 14 από τους 18 εργαζόμενους της εταιρείας BP

Αλγερία: Σώοι είναι οι 14 από τους 18 εργαζόμενους της εταιρείας BP
Ο διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού BP Μπομπ Ντάντλεϊ ανακοίνωσε απόψε ότι οι 14 από τους 18 εργαζόμενους του ομίλου στο Ιν Αμένας της ανατολικής Αλγερίας είναι σώοι.
Ο Ντάντλεϊ διευκρίνισε ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι και ο Αμερικανός Μαρκ Κομπ, ο διευθυντής της κοινοπραξίας του Ιν Αμένας. Η τύχη των υπόλοιπων τεσσάρων εργαζόμενων παραμένει άγνωστη.
«Τη στιγμή της επίθεσης υπήρχαν 18 εργαζόμενοι της BP» στις εγκαταστάσεις και οι 14 από αυτούς είναι «σώοι και αβλαβείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Όμως «ούτε οι τοπικές αρχές, ούτε οι ξένες κυβερνήσεις, ούτε η BP κατάφεραν να εντοπίσουν τους τέσσερις».

Επικαλούμενος το υπουργείο Εσωτερικών της Αλγερίας ο Ντάντλεϊ σημείωσε ότι η επιχείρηση των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας έχει ολοκληρωθεί και ο στρατός απομακρύνει τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει οι δράστες. Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει μάλιστα ότι «οι τρομοκράτες ενδεχομένως σκόπευαν να καταστρέψουν ολόκληρη την εγκατάσταση».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Να ανακαλέσει εκ νέου καλεί η Ζαχαράκη τον Παπαδόπουλο

Κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως …