Εργάτες απειλούν με ανατίναξη εργοστασίου στη Γαλλία

 
168 εργαζόμενοι στη γαλλική εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, DMI, ταμπουρώθηκαν μέσα στο εργοστάσιο, μετέτρεψαν γκαζάκια σε αυτοσχέδιες βόμβες και απειλούν με ανατίναξη του εργοστασίου.
Το σύνθημά τους είναι: «Αν χαθούν οι δουλειές μας το εργοστάσιο θα αφανιστεί μαζί μας».
Η εταιρεία είχε ως πελάτες αυτοκινητοβιομηχανίες- κολοσσούς, όπως τη Renault, τη γερμανική MAN, τη BorgWarner και την Alstom.
Μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την πτώση στις πωλήσεις οχημάτων, η DMI είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται δραματικά. Προοδευτικά περιέκοψε το 40% των θέσεων εργασίας που είχε ενώ η μητρική εταιρεία αποφάσισε να ζητήσει για τη θυγατρική της υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.

Εμφανίστηκε ένας αγοραστής, όμως τελικά η συμφωνία ναυάγησε.
Έτσι, οι τελευταίοι 168 εργαζόμενοι, απελπισμένοι, κλείστηκαν στο εργοστάσιο και απειλούν να το ανατινάξουν. Είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο εργοστάσιο εάν το κράτος δεν δώσει κάποια λύση, παρόλο που σύμφωνα με όσα τους είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υπάρχουν ακόμη σχέδια για την εξαγορά και τη διάσωση του εργοστασίου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …