Συνάντηση με την διοίκηση της ELFE ζητούν οι εργαζόμενοι της λιπασματοβιομηχανίας μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου

Συνάντηση με την διοίκηση της ELFE ζητούν οι εργαζόμενοι της λιπασματοβιομηχανίας μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου

Συνάντηση με την διοίκηση της λιπασματοβιομηχανίας ELFE στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, ζητάει το σωματείο εργαζομένων μετά τη συμφωνία της εταιρείας με τη ΔΕΠΑ που επέτρεψε την επανατροφοδοσία της με φυσικό αέριο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Γιώργος Τσιμενίδης: «τελικά το εργοστάσιο θα λειτουργήσει αλλά περιμένουμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση με την διοίκηση προκειμένου να μας πει το σχέδιό για τοπ μέλλον έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί αυτή η κατάσταση».
Και πρόσθεσε: «θέλουμε να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός ώστε να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση. Προσδοκούμε η συνάντηση αυτή να γίνει μέσα στην εβδομάδα. Για αν παραχθεί αμμωνία χρειάζεται κάποιος χρόνος. Ήδη η διαδικασία από την Κυριακή το απόγευμα ξεκίνησε. Αύριο το μεσημέρι θα έχουμε και παραγωγή αμμωνίας.

Να σημειωθεί ότι προκειμένου να αποτραπεί, το κλείσιμο στη ελληνική λιπασματοβιομηχανία, γεγονός που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην εγχώρια αγοράς λιπασμάτων, χρειάστηκε η ELFE να καταθέσει μια καλά στοιχειοθετημένη πρόταση αποπληρωμής υποχρεώσεων προς τη ΔΕΠΑ. Ειδικότερα η πρόταση της ELFE, προβλέπει, την καταβολή 20 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκειμένου να καλυφθεί το κόστους τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο και μέρος των οφειλών.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλέξης Γεωργούλη: Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα για …