Τελευταία ευκαιρία για τον Flash FM – να φύγει από την ιδιοκτησία του Π.Κυριακίδη ζητούν οι εργαζόμενοι

Να περιέλθει στα χέρια τους ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash ζητούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον σταθμό του καταζητούμενου Πέτρο Κυριακίδη που φέρεται να έχει δραπετεύσει από την Ελλάδα μεταμφιεσμένος σε κληρικό.
Μάλιστα χθεσ το πρωί οι 33 εναπομείναντες εργαζόμενοι του σταθμού κατέθεσαν αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, διεκδικώντας από τον Πέτρο Κυριακίδη την άδεια του σταθμού, όπως ορίζει ο νόμος 4109/2013.
 
Η διάταξη του άρθρου 32 (τροπολογία Απ.Κακλαμάνη) αναφέρει πως πως «σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της».

 
Η αίτηση στο ΕΣΡ «από το ήμισυ πλέον ενός τουλάχιστον των εργαζομένων – περιλαμβανομένου του 1/3 τουλάχιστον των δημοσιογράφων αν πρόκειται για ενημερωτικό σταθμό».
 
Σε αυτούς χορηγείται «άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ. Σημειώνεται πως το «το ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο, καθώς και τα ίδια κεφάλαια των υποψηφίων και τα ποσά εγγυητικών επιστολών καθορίζονται από το ΕΣ. που εκτιμά τις περιστάσεις μέχρι του 35% αυτού.»
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν ολόκληρη επιστροφή φόρου

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το …