ΚΡΑΤΙΚΟΤΡΑΦΗΣ GOLDEN-BOYS ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ.

ΔΑΚΕ/ΠΑΤΡΑΣ                                 ΠΑΤΡΑ 5/4/2013
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Αποτελεί κοινή εκφράσει ότι θα πρέπει ο καθένας μας, να σέβεται τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. 

Όταν όμως αυτό αφορά το Κράτος ή φορείς του Δημοσίου, αυτό καταστρατηγείται. Δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι και πολύ περισσότερο το Σύνταγμα.

Έτσι σήμερα και στην περιοχή μας, διαπιστώνουμε ότι ο Διοικητής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ή ΒΟΗΘΕΙΑ» αρνείται να εφαρμόσει και να αποδεχθεί την απόφαση 34/2013 του Μονομελές Πρωτοδικείου Πατρών, για την επαναφορά και επανατοποθέτηση των πρώην εργαζομένων στην εργασία τους στο Νοσοκομείο.   


Όπως έχει γίνει και με παρόμοια δικαστική απόφαση για εργαζόμενους, σε υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, καθώς και σε νοσοκομείο αρμοδιότητας της 6ης Υ.Π.Ε.  


Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, πρώην εργαζόμενοι στο πρόγραμμα STAGE με διάρκεια τεσσάρων ετών, είναι γνωστό ότι κάλυπταν και θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο νοσοκομείο.

Ανάγκες που και σήμερα υπάρχουν στο συγκεκριμένο Ίδρυμα και τις οποίες ενώ τις αναγνωρίζει το Υπουργείο, με την προκήρυξη για 150 άτομα Επικουρικό Παραϊατρικό προσωπικό στην 6η Υ.Π.Ε. που εγκρίθηκε την 23/3/2013, δηλ. μετά την έκδοση της Δικαστικής απόφασης.  

Αλλά και την από 14/2/2013 συνέντευξη του Διοικητή κ. Απ. Λέτσιου, που διατύπωσε την έλλειψη 200 νοσηλευτών σε σχέση με το προβλεπόμενο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου.

Και όμως αντί να κάνει αποδεκτή την απόφαση του δικαστηρίου, να επανατοποθετήσει στην εργασία τους το επί τέσσερα χρόνια εκπαιδευμένο προσωπικό, αρνείται παράνομα να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία. 

Δεν εφαρμόζεται και παραβιάζει το Ν. 3068/2002 κατά το άρθρο 1 (ΦΕΚ 274/Α/14.11.2002), που προβλέπει ότι κάθε διοίκηση οφείλει να συμμορφώνεται στις αποφάσεις των Δικαστηρίων. 

Ο Διοικητής του Π.Π.Ν.Π. αδιαφορεί ότι σήμερα έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, στερεί το δικαίωμα στην εργασία σε 10 νέους ανθρώπους, αποδυναμώνει τις Νοσηλευτικές μονάδες από προσωπικό, θέτει σε δοκιμασία ασθενείς και εργαζόμενους.

Παράλληλα με την συμπεριφορά του για το νοσοκομείο, εγείρει μελλοντικές αξιώσεις από τους εργαζομένους, να διεκδικήσουν και σωστά τα δεδουλευμένα από την 1/3/2013 και για όσο χρονικό διάστημα ο διοικητής δεν εφαρμόζει την δικαστική απόφαση.

Από πού αντλεί ο συγκεκριμένος Διοικητής την καλύψει και παρανομεί; Μήπως από τον τέως πρωθυπουργό της εξαθλίωσης που φωτογραφήθηκε πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα;  

Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Πάτρας, καταδικάζει την εμμονή και τις ενέργειας του συγκεκριμένου Κρατικοτραφή golden-boys, που πιθανόν θεωρεί το νοσοκομείο Τσιφλίκι του και δεν βιώνει την οικονομική δυσκολία πολλών συμπολιτών μας.

Καλούμε τους πολιτικούς προϊστάμενούς του στην άμεση παρέμβαση και λύση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Την άμεση καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους από την 1/3/2013, με ταυτόχρονη παρακράτηση από την μηνιαία αποζημίωση του συγκεκριμένου Διοικητή, του ποσού που θα καταβάλει το νοσοκομείο στους εργαζόμενους.   
   
Διότι ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι αλλά ο Διοικητής που παρανομεί και δεν τους εντάσσει στον προγραμματισμό απασχόλησης του Νοσοκομείου.

Τέλος καλούμε τον Διοικητή και τους Υποδιοικητές της 6ης Υ.Π.Ε., να τηρήσουν τις μέχρι πριν την τοποθέτησή τους δηλώσεις για τις ελλείψεις προσωπικού στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, να εγκαλέσουν τον Διοικητή του Π.Π.Ν.Π. να εφαρμόσει το Νόμο και την Νομιμότητα, σε διαφορετική περίπτωση να απαιτήσουν την παραίτησή του.
                            Από το Γραφείο Τύπου
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …