Συμβάσεις χωρίς νέες μειώσεις στον ΟΤΕ

Συμβάσεις χωρίς νέες μειώσεις στον ΟΤΕ

Χωρίς περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις, πέραν όσων ήδη ισχύουν από τη συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2011, προχώρησαν στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΤΕ.

Με τη νέα ΣΣΕ διευθετούνται ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα, που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα ύστερα από τη λήξη της μετενέργειας.
Η σύμβαση αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας του 2011, η οποία μείωνε τις αποδοχές των εργαζομένων κατά μέσο όρο 11% ετησίως στην τριετία 2012-2014 αλλά και τις ώρες εργασίας σε 35 εβδομαδιαίως.
Με την καινούργια συμφωνία, η οποία θα ισχύει έως το τέλος του 2014, προβλέπεται η συνέχεια της ισχύος θεσμικών ζητημάτων τα οποία ρυθμίζονταν με

τις συλλογικές συμβάσεις π.χ. πρόνοια παιδικών σταθμών, ωράρια εργασίας, ενώ αλλαγές επέρχονται στον πειθαρχικό κανονισμό και τον κανονισμό των μεταθέσεων με βάση τις σημερινές ανάγκες της εταιρείας.

Για κοινό στόχο διοίκησης και εργαζομένων έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Τσαμάζ.
Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρέτισε και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να τη φροντίζουν για πάντα. Όλη η …