Επιστολή προς Σαμαρά για τα Ταμεία

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ, όπου εκφράζεται η διαμαρτυρία για «την εξαίρεση συμμετοχής των ασφαλιστικών ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων».
Στην επιστολή τονίζεται πως το συνδικαλιστικό κίνημα θα εξαντλήσει «κάθε αγωνιστικό και δικαστικό μέσο για την αποτροπή αποκλεισμού των Υαμείων από την άσκηση των προτιμησιακών μετοχικών δικαιωμάτων τους στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών για την προστασία της περιουσιακής αξίας των μετοχών, που έχουν επενδυθεί στις τράπεζες, περιουσία των ασφαλισμένων που δεν εκχωρείται, δεν απαλλοτριώνεται, δεν χαρίζεται».
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, έχει υπάρξει δέσμευση -που υπαγορεύθηκε από τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας- για τη μη συμμετοχή των Ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση με τη

δικαιολογία ότι τα Ταμεία θεωρούνται φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Μάλιστα αναφέρονται πληροφορίες πως η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει κοινοποιήσει στα Ταμεία επείγον έγγραφο. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «αποφάσεις τέτοιου είδους είναι παράνομες» και «θεμελιώνουν αστική ευθύνη προς αποζημίωση».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Self-tests για μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων

Self-tests για μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων Πως γίνεται η προμήθεια, η διενέργεια και η …