Ν. Αφρική: Απεργία σε μεταλλείο της Impala Platinum

Ν. Αφρική: Απεργία σε μεταλλείο της Impala PlatinumΣε απροειδοποίητη απεργία προχώρησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι σε ένα από τα μεταλλεία λευκόχρυσου της Impala Platinum στη Νότια Αφρική.
Αυτό δήλωσε ένας εκπρόσωπος της επιχείρησης, ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη την κινητοποίηση αυτή, η οποία προστίθεται στη σειρά διενέξεων για εργασιακά θέματα που πλήττει τον κλάδο των πολύτιμων και ημιπολύτιμων μετάλλων στη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής.
Ένας εργαζόμενος «απολύθηκε έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο και οι συνάδελφοί του στη στοά κατέβηκαν σε απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης. Δεν έγινε καμιά εργασία στη στοά αυτή σήμερα», είπε ο Μπομπ Γκίλμορ, εκπρόσωπος της

δεύτερης μεγαλύτερης παραγωγού λευκόχρυσου σε διεθνές επίπεδο.

Η απεργιακή κινητοποίηση αυτή έγινε κοντά στην πόλη Ρούστενμπεργκ, όπου εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες διενέξεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις του τομέα των μεταλλείων, εν μέσω μιας σκληρής σύγκρουσης δύο αντίπαλων συνδικάτων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …