Χαλυβουργική: Νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών

Από πορεία των εργαζομένων της Χαλυβουργικής πέρυσι τον Ιούλιο στο υπουργείο Εργασίας
Με 24ωρη απεργία στις επτά νέες αιφνιδιαστικές απολύσεις απάντησαν χθες οι εργαζόμενοι στη "Χαλυβουργική", αντιδρώντας έτσι στο συνολικό πακέτο αντεργατικών μέτρων που προωθεί η επιχείρηση και περιλαμβάνει μείωση των μισθών κατά 20%, διευθέτηση του χρόνου εργασίας και επέκταση του προγράμματος "οικειοθελών αποχωρήσεων".
Τις πρακτικές της "Χαλυβουργικής", συμφερόντων Αγγελόπουλου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας για τις απολύσεις ότι πρόκειται για "καταχρηστική εργοδοτική ενέργεια, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα η Διοίκηση ισχυρίζεται δημοσίως περί 'επένδυσης στο Ανθρώπινο κεφάλαιο με σεβασμό και αξιοπρέπεια...'. Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία, εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί με εκβιαστικά διλήμματα να επιβάλει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (συγκαλυμμένες απολύσεις), εξαναγκάζοντας με τον τρόπο αυτό σε αποχώρηση αρκετούς συναδέλφους.

Η ΓΣΕΕ καλεί τη διοίκηση της εταιρείας και το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσουν άμεσα σε αποκατάσταση της νομιμότητας και στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. "Ο διάλογος με τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους σωματείο και η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας αποτελούν τη μόνη οδό για την απάμβλυνση των εργασιακών διαφορών και την εμπέδωση κλίματος εργασιακής ειρήνης. Κάθε άλλη επιθετική ενέργεια μόνο προβλήματα και 'σκοτούρες' μπορεί να επιφέρει στ' 'αφεντικά' της ιστορικής βιομηχανίας του Θριάσιου Πεδίου", καταλήγει η ανακοίνωση.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …