Στον αέρα το σενάριο εκκαθάρισης των Κυπριακών Αερογραμμών

Εξακολουθεί να αιωρείται το σενάριο εκκαθάρισης των Κυπριακών Αερογραμμών, εάν δεν κατατεθεί εγκαίρως το σχέδιο αναδιάρθρωσής τους. «Απεύχομαι να ζήσουμε το φαινόμενο Eurocypria του 2010», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, την ώρα που το ΑΚΕΛ  καλεί την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί άμεσα, εκφράζοντας ετοιμότητα να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση.
Στη δεύτερη φάση έχουν προχωρήσει οι πλεονασμοί εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές και αναμένεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί.
Ανοιχτό παραμένει ωστόσο το ζήτημα των αποζημιώσεων, για το οποίο ο εργαζόμενοι εναποθέτουν για άλλη μια φορά τις ελπίδες τους στο προεδρικό.

Εξακολουθεί να αιωρείται την ίδια ώρα, το εφιαλτικό σενάριο οι Κυπριακές Αερογραμμές να οδηγηθούν σε καθεστώς εκκαθάρισης εάν μέχρι τις 21 Ιουλίου δεν

κατατεθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσής τους.

Με βάση τις προειδοποιήσεις του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων σε σχέση με το θέμα της κρατικής ενίσχυσης των Κυπριακών Αερογραμμών και τις πιθανές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί άμεσα με γνώμονα τη σωτηρία της εταιρείας για το καλό της οικονομίας και του τόπου, εκφράζοντας ετοιμότητα να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, " η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του τελικού ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μαζί με το ΔΣ της εταιρείας να δώσουν τη μάχη για να πείσουν ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και οποιαδήποτε άλλη μορφή στήριξης εντάσσονται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του οργανισμού"

Ακόμη μια κοινωνική αδικία, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης προς μια εταιρεία στην οποία έχουν εφαρμοστεί πέραν των τριών σχεδίων σωτηρίας και η οικονομική της αιμορραγία συνεχίζεται.  "Γιατί ο φορολογούμενος πολίτης συνεχίζει να συντηρεί μια εταιρεία που τα γεγονότα απέδειξαν πως δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της, ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως αν δεν συνειδητοποιήσουμε αυτή την απλή πραγματικότητα, «απεύχομαι να ζήσουμε το φαινόμενο Eurocypria του 2010 και στις Κυπριακές Αερογραμμές»

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως θα πρέπει να υπάρξουν, αν χρειαστεί, ακόμα και πιο ριζικά μέτρα εξυγίανσης προκειμένου να η εταιρεία να μπορέσει από μόνη της να επιβιώσει.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …