ΙΤΑΛΙΑ: Απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας φέτος

Ιταλία: Απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας φέτος
Κύμα απολύσεων προβλέπει η Ένωση Ιταλικών Επιμελητηρίων, με τις χαμένες θέσεις εργασίας να υπολογίζονται στις 250.000 φέτος στις βιομηχανίες και υπηρεσίες της γειτονικής χώρας.
Ως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να προσληφθούν 750.000 εργαζόμενοι. Όμως, οι απολύσεις και οι πρόωρες και υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις πρόκειται να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο εργαζόμενους.
«Παρά την αδιαμφισβήτητη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, οι ιταλικές επιχειρήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα απασχόληση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Ενρίκο Τζοβανίν

«Για να μπορέσει να ξαναρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να καταφέρουμε να μειώσουμε άμεσα τους φόρους και τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις που βαραίνουν τις επιχειρήσεις μας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλικών Επιμελητηρίων Φερούτσιο Νταρντανέλο.
Οι τομείς που προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να πλήττονται εντονότερα από την οικονομική κρίση τους επόμενους μήνες είναι εκείνοι των εμπορικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των μεταφορών και των προμηθειών, ιδίως στον τριτογενή τομέα.
Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που αναμένεται να σημειώσουν ανάκαμψη είναι εκείνες του φαρμακευτικού και χημικού τομέα, της παραγωγής πλαστικών και των ασφαλίσεων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …