Μόνο για 110.000 ο κοινωνικός τουρισμός φέτος

Ξεκινά σήμερα ο «κουτσουρεμένος» κοινωνικός τουρισμός για 110.000 δικαιούχους του προγράμματος «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών τους με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού».

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και μετά την υπογράφουν αυτοπροσώπως στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης!Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από 16.9.2013 έως 31.7.2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και μετά την υπογράφουν αυτοπροσώπως στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης!   
Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.    
Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή.
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι υποψήφιοι πάροχοι (ξενοδόχοι κ.λπ.) οφείλουν:
1 Να επισκεφθούν το ΚΠΑ της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την αίτησή τους και την πρόσβαση στο σύστημα.
2 Να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου 2013. Ολα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες ηλεκτρονικά μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους.
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε ότι «η αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για 110.000 εργαζομένους και ανέργους συμπολίτες μας, ύστερα από ένα χρόνο απουσίας, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά να επανεκκινήσουν και να επαναφέρουν μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή».
Ο Δημήτρης Στρατούλης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως πρόκειται για «φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα». Αφορά μόνο 110.000 δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 570.000 δικαιούχων και 82,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε το προηγούμενο πρόγραμμα του 2011.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …