«Έχουν μετατρέψει τον έλεγχο εισιτηρίων σε 'κυνήγι κεφαλών'»

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό καταγγέλλουν «με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και τις πρακτικές των εταιρειών  των αστικών συγκοινωνιών», που, όπως αναφέρουν, «έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε ‘κυνήγι κεφαλών’».
 
Τη «βαθιά τους θλίψη» για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του από τρόλεϊ το βράδυ της περασμένης Τρίτης εκφράζει με ανακοίνωσή τής η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ - Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑ.ΣΥ.
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του 19χρονου, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη, που έχει επιληφθεί της έρευνας της υπόθεσης.
Καταγγέλλουν ωστόσο «με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και τις πρακτικές των εταιρειών  των αστικών συγκοινωνιών», που, όπως αναφέρουν, «έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε ‘κυνήγι κεφαλών’».

«Οι εταιρείες οφείλουν όπως άλλωστε έχουμε στο παρελθόν επισημάνει πολλές φορές, για τη σωστή εκπαίδευση εργαζομένων, στην τόσο ευαίσθητη και δύσκολη δουλειά του ελέγχου κομίστρου. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σοβαρή και ουσιαστική εκπαίδευση για τον έλεγχο εισιτηρίων, έτσι ώστε να διενεργείται πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό και την αξιοπρεπή συμπεριφορά προς τον επιβάτη», υπογραμμίζουν.
Υπενθυμίζουν τέλος ότι η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ διεκδικεί με σειρά παρεμβάσεών της, τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, καθώς και δωρεάν μετακίνηση για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
«Αυτές οι δύο τελευταίες διεκδικήσεις πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση και να εφαρμοστούν ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης στα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία», καταλήγουν.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …