ΓΣΕΕ: Όχι στα σχέδια «ξεφορτώματος» της ΛΑΡΚΟ

ΓΣΕΕ: Όχι στα σχέδια «ξεφορτώματος» της ΛΑΡΚΟ - Μπορεί να γίνει βιώσιμη
Την αμέριστη υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, της μεγαλύτερης μεταλλευτικής - μεταλλουργικής εταιρίας της Ευρώπης, εκφράζει η ΓΣΕΕ και ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα κάθε σχεδιασμό «ξεφορτώματος» της εταιρίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, η ΛΑΡΚΟ, με μεταλλευτικούς πόρους τρέχουσας αξίας άνω των 16 δισ. δολαρίων, δεν επιβαρύνει ούτε 1 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αντιθέτως έχει λαμβάνειν 68 εκατ. ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ από το δημόσιο.
Τονίζει δε ότι οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ είναι τεράστιες και εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση για λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων, μπορεί η βιομηχανία να είναι βιώσιμη και η χώρα ν' αντλήσει σημαντικά έσοδα (πάνω από 20 δισ.) από την εκμετάλλευση του πιστοποιημένου ορυκτού της πλούτου.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:
Η κυβέρνηση προκλητικά προσηλωμένη στις μνημονιακές επιταγές, βιάζεται άρον-άρον να ξεφορτωθεί τη ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση με μεταλλευτικούς πόρους τρέχουσας αξίας άνω των 16 δισ. δολαρίων, που δεν επιβαρύνει ούτε 1€ τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αντιθέτως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει στη βιομηχανία 68.000.000 ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ.
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ είναι τεράστιες και εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση για λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων (αναδιάρθρωση τιμολογίων ΔΕΗ στο μέσο όρο της Ε.Ε., επιστροφή του οφειλόμενου ΦΠΑ ύψους 68 εκατ. ευρώ, ανανέωση αδειών παραχώρησης και λειτουργίας), μπορεί η βιομηχανία να είναι βιώσιμη και μπορεί να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο, μπορούν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και μπορεί η χώρα ν' αντλήσει σημαντικά έσοδα (πάνω από 20 δισ.) από την εκμετάλλευση του πιστοποιημένου ορυκτού της πλούτου.

Τα διλήμματα που τίθενται υπό τη μορφή «λύσεων βιωσιμότητας» από την κυβέρνηση, ως θέσεις της Ε.Ε., δείχνουν «πρεμούρα» ξεπουλήματος και παντελή έλλειψη σχεδίου μεταλλευτικής πολιτικής και εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Καλούμε την κυβέρνηση ν' ανακαλέσει άμεσα κάθε σχεδιασμό «ξεφορτώματος» της ΛΑΡΚΟ και ν' αποδείξει ότι πέραν του «σχεδίου» εκμετάλλευσης του «πλούτου» εργαζομένων, χαμηλοσυνταξιούχων, άνεργων, υπάρχουν πραγματικά σχέδια αξιοποίησης (όχι ξεπουλήματος) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Στις πόσες μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.033,02 μονάδες Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή …